iOS Kolay Albüm Paylaşımı Nasıl Yapılır?

iOS üzerinde kolay bir şekilde albüm paylaşımı yapma detayları.
Tahmini Okuma Süresi : 1 dk 59 sn   Eklenme Zamanı : 2017-04-16 13:23:56
Editör : Onur Köse
Kategori : Yazılım

Düğün, fuar yada bir etkinlik kapsamında kullanıcılar birçok fotoğraf çekiliyorlar ve paylaşıyorlar. Bu noktada fotoğraf içerisinde bulunan bir kişininde fotoğrafı kolay bir şekilde kendisine aktarmanın kolay bir yolu bulunuyor. Bu rehber içeriğimizde sizlere iOS kullanıcıların işine yarayacak olan bir iCloud paylaşım özelliğinin detaylarından bahsedeceğiz.

iOS Fotoğraf Albümünü Kolay Şekilde Paylaşmak

Mac ve iOS kullanıcıları için kolay bir seçenek olan bu özellik oldukça işlerine yarayacak gibi duruyor. İlk olarak iCloud paylaşım özelliğinizi açmanız gerekmektedir. Ayarlar içerisinde bulunan iCloud sekmesi üzerinden fotoğraf seçeneği bölümü bulunmakta. O kısımdan iCloud'un fotoğraf paylaşım seçeneğinini aktif etmeniz ve sonra ise Mac içerisinde bulunan ayarlardan da iCloud sekmesindeki seçeneklerden tekrar aktifleştirmeniz gerekmektedir. Bu işlemlerin Windows tarafında ise kullanıcılar Windows için iCloud programını yükleyip gerekli fotoğraf paylaşımını açması gerekmektedir.

Paylaşılabilen fotoğraf albümü oluşturmak için ise Fotoğraflar uygulamanızı açarak paylaşılan sekmesine girin. Burada artı ikonuna basarak gerekli abüm isimlendirmesini yapın ve kişiler listenizde bulunan paylaşmak istediğiniz kişileri seçin. E-posta yada iMessage numarası ile bu seçimlendirmeyi yapabilirsiniz. Seçim işlemi ardından Oluştur seçeneğine basın ve bu oluşturduğunuz albüm için 100 paylaşım kişisi seçebilirsiniz. Daha sonra albümü birçok kişi ile paylaşmak için Kişiler sekmesine girerek oradan kişileri silebilir, ekleyebilir yada iCloud üzerinde herkeze açık hale getirebilirsiniz. Bu albüme ise iPhone, iPad yada Mac kullanıcıları erişebilecektir.

Android kullanıcılarına bu albümlerinizi paylaşamassınız fakat, iCloud.com üzerinden herkeze açık yaparsanız herkes yararlanabilecektir. Albümlere 5000 fotoğraf yada video ekleyebildiğiniz gibi sadece albümü oluşturan kişi fotoğraf silme yetkisine sahip olacaktır. Başka kullanıcının eklediği görselleri ise ekleyen kullanıcı dilerse silebilmektedir. iPhone fotoğraflarınızı ise artı butonuna basarak fotoğraflarınızı albüme yükleyebilirsiniz.



Daha Fazla Göster