iOS Kodi'yi Jailbreak Atmadan Kurmak - Haberler - indir.com

iOS Kodi'yi Jailbreak Atmadan Kurmak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-23 17:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Kodi uygulaması açık kaynak kodlu olup medya içerikli bir uygulama. Video, müzik, oyun, fotoğraf ve canlı tv gibi kaynak içeriklerini ekrana getirmeye yarıyor. Uygulama açık kaynak koda sahip olduğundan dolayı herhangi bir sınırlama yada lisanslamaya gerek duymuyor. Linux, Windows, Android ve OS X işletim sistemleri için kurulumu basit olsada iOS için aynı şeyi söyleyemeyiz. iOS platformunda birçok şey gibi bu programda jailbreak izni istiyor. Ancak şimdi anlatacağımız yöntemler ile jailbreak atmadan kodi kurma işlemlerinden bahsedeceğiz.

iOS Kodi'yi Jailbreak Atmadan Kurmak

İlk öncelikle Jailbreaksız Kodi kurmak için şunlar gerekecek:

  • iOS uygulama imzalama aracı
  • OS X 10.9 ve üstünde bir Mac bilgisayar
  • Xcode 7 ücretsiz uygulaması
  • Kodi DEB dosyası
  • Apple kimliği

Xcode 7 ile Apple ID bağlantısı

Xcode'u açın ve güncelleme var ise bu güncellemeleri kurun. Daha sonra Xcode > Preferences > Accounts yoluna girerek artı işaretine basıp Apple kimliğinizi girin ve oturum açın. Hesabınız ücretsiz olarak geliştirici hesabına geçiş yapacaktır.

Proje Oluşturun

Kodi DEB dosyasını alabilmek için Xcode içinden proje oluşturun. Sonrasında ise Kodi kurmak istediğiniz İOS cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın, Xcode ana ekranınızdaki ikinci satıra basın. Hazır temalar karşınıza çıktığında Single View Application kısmını seçin. Ürün ismi kısmına Kodi yazın ve tanımlayıcı bölümüne com.ben.kodi yazın. Dil kısmına Swift'i seçin ve Git klasörünü göstererek devam edin.

Kodu İmzalama İşlemi

Jailbreak edilmiş bir DEB dosyası kullanacağımız için imzalama işlemini yeniden yapmak zorundayız. Bu işlem için ilk olarak App Signer isimli programı açın ve File kısmından DEB dosyasını seçin. İkinci satıra ise yeniden onaylanan Apple geliştirici kimliğinizi giriniz. Üçüncü satırda ise çekmeceyi açarak uygulamanızı seçin. Son satıra ise son olarak görünür bir isim verin ve Başlat tuşuna basın.

Uygulamayı Kurun

Uygulama kurmak için ilk olarak Xcode'a geri dönüp kurulumunuzu inceleyin. Window > Devices kısmından sol kısımdan kurulacak olan cihazı seçin. Sağ taraftan kurulu uygulamalar kısmından artıya basarak App Signer ile oluşturduğunuz dosyayı seçin. Xcode otomatik olarak bu dosyayı telefonunuza gönderir ve aktarım sonrasında cihazın bağlantısını kesebilirsiniz.

Onaylama İşlemi Yapın

Kodi uygulamasını artık telefon ekranınızda göreceksiniz. Ancak önce Ayarlar > Genel > Profiller ve Cihaz yönetimi kısmına girerek geliştirici profili kısmına tıklayın. Burada Kodi yanında onaylanmamış işaretini göreceksiniz. Buraya tıklayarak gelen ekranda güven tuşuna basın ve artık Kodi uygulamanızı kullanabileceksiniz.





PAYLAŞ