iOS iCloud Hesabı Nasıl Daha İyi Korunur? - Haberler - indir.com

iOS iCloud Hesabı Nasıl Daha İyi Korunur?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-31 12:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bilgi korsanlarının hedefi haline gelen iCloud bulut depolama sistemi son zamanlarda yaşadığı sızıntılar ve saldırılar sonrasında tekrar restorize edilerek güvenli bir hale getirildi. Daha güvenli bir servis haline getirilsede kullanıcılar yine de önlemlerini alarak hesaplarını daha iyi korumalılar. Bizde bu rehber içeriğimizde iCloud hesabı nasıl daha iyi korunur ve korunması için yapmamız gereken adımlar nedir onlara bakacağız.

iOS iCloud Hesabı Nasıl Daha İyi Korunur?

Size gerekli olan dosyalarınızı iCloud bulut depolama servisinde saklamıyorsanız bile seçtiğiniz parolanın güçlü olduğundan emin olmanız gerekmektedir.

Daha Güçlü Parola

Hemen hemen internet ortamındaki gerek sosyal medya gerekse diğer hesaplarınızda parola kullanmak zorundasınız. Bu parolanızı seçerken size özgü ve zor bir şifre olmasına dikkat ediniz. Adınız, doğum tarihiniz gibi basit tahmin edilebilecek şifreleri tercih etmemelisiniz. Rakam ve harflerden oluşan karışık bir parola tercih edebilir gibi güçlü parola oluşturma uygulamalarından da yardım alabilirsiniz.

iCloud Güvenlik Kodu

iCloud içerisinde bir dosya saklamasanız bile kullanıcıların Keychain bilgileri şifrelenerek bu platformda saklanır. Bu parolaya ek olarak bir Keychain güvenlik kodu girmeniz gerekmektedir. Dört ve daha fazla haneye sahip bu güvenlik kodunu daha güvenli yapmak için Mac bilgisayarınız üzerinden Sistem Ayarları > iCloud > Keychain seçenekleri > Güvenlik kodunu değiştir adımlarını izleyerek gelişmiş ayarlarına giriniz. Burada dilerseniz siz güvenli bir kod oluşturabilir yada karmaşık kod oluşturma sistemini kullanabilirsiniz.

İki Aşamalı Doğrulama

Apple'ın servis ve sistemleri giderek arttığı için yeni bir iki aşamalı doğrulama desteği iOS platformuna gelmişti. Bu sistemi aktif etmek için iPhone cihazına ve bir başka Apple ürününe ihtiyacınız olacak. Aktif etme işlemi ardından iCloud oturum sonrasında güvenilir listenize eklediğiniz bir cihaza doğrulama kodu gelecektir. Ayarlar > iCloud adımlarını izleyerek Apple ID bölümüne girin. Burada parola ve güvelik sekmesine girip iki aşamalı doğrulamayı aktif edebilirsiniz.





PAYLAŞ