iOS 8'in Açıklanmayan Özellikleri - Haberler - indir.com

iOS 8'in Açıklanmayan Özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Geçen gün Apple tarafından geliştiricilere yönelik düzenlenen WWDC 2014 konferansında tanıtılan yeni işletim sistemi iOS 8'in açıklanmayan bazı özelliklerini haberimizde bulabilirsiniz.

Dün yaptığımız haberle iOS 8'le beraber gelen yenilikleri sizlerle paylaşmıştık. Ancak Apple tarafından açıklanmayan bu yeniliklerin sadece haberimizdeki özelliklerle sınırlı olmadığını aşağıda sıraladığımız özellikleri okuyarak görebilirsiniz.

Seyahat Süresi Bildirimleri

Android kullanıcılarının hali hazırda faydalandıkları bu özellik, herhangi bir yere seyahat durumunda varış noktasına gitme süresini tahmini olarak kullanıcılara gösterebiliyor. Buna benzer bir özellik iOS 8 ile birlikte iPhone kullanıcılarına sunulacağı gibi özelliğin hangi şekilde kullanılacağı ve yetenekleri konusunda detaylı bir bilgi bulunmuyor. Ancak iOS'un sesli asistanı Siri veya Bildirim Merkezinden yararlanılacağı ön görülüyor.

Varsayılan Olarak DuckDuckGo Arama Motoru 

Apple'ın internet tarayıcısı Safari için iOS 8, daha fazla arama motoru seçeneğini beraberinde getiriyor. iPhone kullanıcıları cihazlarında DuckDuckGo'yu varsayılan arama motoru olarak seçebilecekleri gibi Google'dan farklı bir gizlilik prensibine sahip olan arama motoru, reklamlar için kullanıcıları takip etmeyecek.

Kamera için Ayrı Odaklama ve Pozlama Kontrolü

Dün yaptığımız bir haberle iOS 8 kamerasının yeni özellikleri hakkındaki bilgileri sizlerle paylaşmıştık. Odaklama ve pozlama kontrolünü manuel olarak kullanıcılara sunacak olan kamera sayesinde daha hızlı ve daha kaliteli fotoğraflar kayıt edilebileceği gibi aynı zamanda Time-Lapse ve Slo-Mo gibi yeni çekim modları da diğer özellikler arasında yer alıyor.

FaceTime'da Aramaları Bekletme

Bu yeni özellik sayesinde iPhone kullanıcıları artık FaceTime üzerinden yaptıkları konuşma esnasında yeni bir arama gelirse bu aramayı bekletme, kabul etme ya da reddetme seçeneklerini kullanabilecekler. Özellikle FaceTime'ı aktif olarak kullananları sevindirecek bu özellik, standart görüşmelerdeki arama-bekletme fonksiyonunu andırıyor.

iOS 8

Wi-Fi Üzerinden Telefon Görüşmesi

Bilindiği üzere iOS 7 sistemli iPhone'larda FaceTime üzerinden Wi-Fi aracılığıyla görüşmeler yapılabiliyordu. Ancak GSM operatörleri aracılığıyla bu görüşmeleri yapmak mümkün değildi. iOS 8 ile birlikte telefon görüşmeleri Wi-Fi üzerinden yapılabilecek. Bunun için GSM operatörlerinin kararı ve bu özelliği desteklemeleri gerekiyor.

Uygulamaların Tükettikleri Pil Oranını Görüntüleme

Android kullanıcılarının hali hazırda görebildikleri, cihaz üzerinde yer alan uygulamaların pil tüketim oranları artık iOS 8'le beraber iPhone kullanıcılarına da sunulacak. Bu özellik sayesinde kullanıcılar hangi uygulamanın ne kadar pil tükettiğini görebilecekler.

İpuçları Uygulaması

Apple'ın bu uygulama aracılığıyla iOS 8 kullanıcılarına işletim sistemine dair çeşitli ipuçları vereceği ya da hesap makinesi uygulamasıyla birlikte ipuçlarını göstereceği gibi iki farklı tahmin yürütülen ipuçları uygulaması konusunda henüz net bir bilgi bulunmadığı gibi gerçekçi olan tahminlere göre Siri'nin yeni ve bilinmeyen özelliklerinin keşfedilmesini sağlayacağı ön görülüyor.

Türkçe Dikte Özelliği

Apple mobil cihazları iOS 8 ile birlikte 24 yeni dili dikte edebilme özelliğine kavuşacak. Türkçe'nin de destekleneceği bu yeni özellikle beraber kullanıcılar, konuşarak mesaj yazabilecek, internet üzerinde arama yapabilecek ve not alabilecekler.

Görme Engelliler için Klavye

iOS 8 sisteminde görme engelliler için bir de klavye hazırlandığı bazı teknoloji çevreleri tarafından belirtilse de henüz şu an için bu yönde kesin bir bilgi bulunmuyor. Ancak eğer böyle bir özellik yeni işletim sisteminde yer alırsa akıllı telefonların geldiği noktada görme engellilerin hayatının da ne kadar kolaylaşacağını tahmin etmek hiç de zor olmayacak.

Yukarıda saydığımız iOS 8'in bilinmeyen özelliklerine ek olarak Siri kullanarak iTunes üzerinden içerik satın alma, notlar uygulamasında zengin düzenleme seçenekleri, dahili iBooks desteği, Çinli iPhone kullanıcılarına yönelik Ay Takvimi gibi daha gün yüzüne çıkmayan pek çok özellik de yine iOS 8 ile geleceği tahmin edilen yenilikler arasında yer alıyor.





PAYLAŞ