iOS 11'le ilgili ilk bilgi gün yüzüne çıktı! - Haberler - indir.com

iOS 11'le ilgili ilk bilgi gün yüzüne çıktı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-25 11:25:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Yazılım

Bu yıl iPhone'un 10. yılı olduğu için büyük bir önem taşıyor elbette. Cihazın tasarımında birçok değişikliğe gitmesi beklenen Apple'ın işletim sisteminde de ciddi değişikliklere gideceği düşünülüyor.

Apple temelinde bir yazılım şirketi olduğundan iOS'in iyi olması, cihazın başarı yakalamasına direkt olarak katkı sağlıyor. İddialara göre iOS 10'da daha çok iMessage'a odaklanan Apple, iOS 11'de ise FaceTime'a önemli bir yenilik getirecek.

FaceTime bilindiği üzere Apple cihazları arasında görüntülü olarak konuşma yapmaya olanak sağlıyor. Fakat birçok görüntülü konuşma uygulamasında birden fazla kişiyle konuşma yapmaya izin verse de FaceTime'da bu özelik bulunmuyor.

Apple'dan Büyük Ortağına Dava

Özellikle Skype ve Hangouts gibi uygulamalar, konferans desteği göstermesiyle, kurumsal alanda önemli bir kullanım oranına sahip. Apple da iOS 11'de bu özelliği FaceTime uygulamasına katmak istiyor. Böylece kurumsal alanda da tercih edilebilirliğini arttıracak olan FaceTime, öte yandan son kullanıcılar tarafından da grup video görüşmeleri şeklinde kullanılabilecek.ncak ulaşan bu bilgiler şimdilik yalnızca bir sızıntıdan ibaret. Öte yandan sızıntının kaynağı da çok güvenilir değil. Net bilgi için elbette Apple'ın haziran ayında gerçekleştireceği WWDC 2017'i bekliyoruz.

iOS 11 ile birlikte grup halinde görüntülü konuşma yapılabileceği ileri sürülüyor. iOS 11'le ilgili yeni özelliklerin önümüzdeki aylarda ortaya çıkacağını öngörmek mümkün. Özellikle de tasarımın değişip değişmeyeceğinin iOS 11'le ilgili olarak cevap bekleyen en önemli soru olduğunu söylemek gerekiyor.





PAYLAŞ