iOS 11 ve iOS 10.3.3 Performans ve Pil Ömrü Karşılaştırması - Haberler - indir.com

iOS 11 ve iOS 10.3.3 Performans ve Pil Ömrü Karşılaştırması

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-21 13:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple'ın uzun süredir Beta test sürecinde bulunan iOS 11 işletim sistemi nihayet geçtiğimiz gün itibariyle tüm kullanıcılara sunuldu ve tüm iOS cihazlar için indirilebilir duruma geldi. Haziran ayından beri geliştiriciler için ve Temmuz ayından beri Beta yazılım programı kapsamında kullanıcılar ile beraber testler devam ediyordu. Bu süreç üzerinden üç aylık bir dönem geçti ve iOS 11 tam anlamıyla hazır hale getirilerek kullanıcılara sunuldu. Yeni iOS sürümü ile yeniliklerin yanı sıra merak edilen en kritik noktalardan birisi ise pil ömrü ve cihaz performansı oldu.

Özellikle iOS 10'un final sürümü olan iOS 10.3.3 ile yeni çıkan iOS 11'in aralarındaki fark ise merak konularından birisi olmuştu. iAppleBytes adlı bir YouTube kanalı tarafından ise iOS 11 ile iOS 10.3.3 arasındaki merak edilen pil ve performans farkları iPhone 5s, iPhone 6 ve iPhone 6s cihazları üzerinden karşı karşıya getirildi. Yeni iOS sürümü birçok gelişmiş özellikleri beraberinde getirirken yeni cihazlar üzerindeki performans artışı ve sağlayacağı yeni pil ömrü noktasında hissedilir derecede iyileşme bekleniyor.

Ancak iPhone 5S gibi eski donanıma sahip cihazlarda çokta fazla pil ömrü ve performans artış farkı beklenmiyor. Her yeni iOS ile beraber arka plandaki yük biraz daha artıyor ve buda performansa etki gösteriyor diyebiliriz. Asıl fark ise yeni cihazlarda kendisini belli ediyor diyebiliriz. Dilerseniz bu YouTube kanalı tarafından yapılan pil ve performans test karşılaştırmasını aşağıdan izleyebilirsiniz.





PAYLAŞ