iOS 11 Konsepti Gözüktü - Haberler - indir.com

iOS 11 Konsepti Gözüktü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-07 11:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Yazılım

Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 11 sürümü WWDC 2017 etkinliği kapsamında tanıtılması bekleniyor. iOS 11 ile gelmesi beklenen özellikler ve detaylar ortaya çıkmaya başladı. Ayrıca yeni cihazı iPhone 8 ile gelecek olan iOS 11 ve 10. Yıla özel bir seri olması beklenenler arasında. iPhone 8 hakkında birçok teknik detay ve tasarımlar belli olmaya başladı. Şimdi ise yeni işletim sistemi olan iOS 11'e ait olduğu iddia edilen konsept tasarımlar ortaya çıkmaya başladı. Ünlü tasarımcı Matt Birchler tarafından oluşturulan iOS 11 konsepti bir süredir kullanıcılar tarafından beklenen yenilikleri içeriyor.

Bu yüzden yeni konsepte bakarsak, iPhone cihazlarının ana ekranının daha kullanışlı ve deneyimsel olması hedefleniyor. Ayrıca klasik ikonlar yerine ayrıntılı bildirimler içeren yeni iPhone ikonları tasarlanmış durumda. Snapchat bildiriminden örnek olacak verirsek, bildirimin kimden geldiği ve video yada fotoğraf mı olduğu belirtiliyor. iOS 11 konseptinde ise ikonlar sabit olmayacak ve ekranın her köşesine rahat bir şekilde hareket ettirilebilecek.

iOS 11 Widget

Ayrıca bu yeni konseptte değişikliğe uğrayan ikonlar haricinde yeni widget özellikleride bulunuyor. Ana ekrana eklenen widget kısayolları uygulamalar hakkında daha ayrıntıya sahip bilgiler verebilecek. Son dakika haberleri ve uçak saatleri gibi detayları görebileceksiniz. Tasarımcı Birchler ise widget'lar hakkında , "Bu konsept tasarımda, widgetların düzeni,Apple Watch'taki düzene oldukça benziyor. Kullanıcılar üç küçük widget ya da bir büyük widget arasında seçim yaparak, istediği widgetı ana ekranın üst kısmına yerleştirebiliyor."  Dedi

Ayrıca bu yeni konsept ile beraber yeni Siri 2.0 hakkında fikirlerde bulunuyor. Siri yardımı aracılığı ile mesajlaşmalar mümkün olacak ve Siri, bilgilendirmeleri ve uygulama tavsiyelerini sizin ihtiyacınız olduğu zamanda yapabilecek. Bakalım bu yeni iOS 11 ile beklenenler arasından hangileri resmi olarak gelecek yakın zamanda göreceğiz.

 





PAYLAŞ