iOS 11 İle App Store'dan 187.000 Uygulama Kalkıyor - Haberler - indir.com

iOS 11 İle App Store'dan 187.000 Uygulama Kalkıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-17 10:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Yazılım

Apple'ın yeni işletim sistemi sürümü iOS 11 yakın bir zamanda tanıtılacak. Apple'ın her yıl yaptığı gibi bu yılda Beta sürümleri ile piyasaya girerek geliştiricilerin uygulamalarını yeni işletim sistemi detaylarına göre optimize etmesine imkan sağlıyor. Beta sürümü sonrasında final sürümü yayınlanarak tüm kullanıcılara yeni güncelleme yayınlanıyor. Yeni iOS sürümü ile beraber yeni sisteme ayak uydurmayan birçok eski uygulama AppStore üzerinden kaldırılacak. Eski sürümler ile uyumlu olan bu eski uygulamalar geliştiricileri tarafından da yeni sisteme optimize edilmediklerinden dolayı marketten birbir kaldırılacaklar.

iOS 11'in gelmesine yaklaşık 3 ay gibi bir süre kalırken, Apple bu yeni işletim sistemi ile beraber cihazına birçok çeşitli yenilikler getirecekler. Yeni işletim sistemi sürümü yeni yazılım demek ve buda önceki sürüme uyumlu uygulamaların artık çalışmayacağı yada sıkıntı çıkartacağı anlamına geliyor. Bu noktada uygulamasını güncellemeyen ve yeni sistemde optimize etmeyen geliştiricilerin uygulamaları AppStore üzerinden kaldırılacak. Sensor Tower raporlarına göre Apple iOS 11'e geçtiği zaman yaklaşık 187.000 uygulamanın kapatılması ve dolayısıyla AppStore'dan kaldırılması bekleniyor.

iPhone 5S ve sonrası cihazlarda gördüğümüz 64-bit işlemciler ile uyumlu uygulamalar ise daha uyumlu çalışması adına iOS 11 ile mağazalardan kaldırılacak. iOS 11'in çıkış zamnına az bir süre kaldığından dolayı bu süreç itibariyle geliştiriciler uygulamalarını yeni sürüm ile uyumlu bir hale getirerek güncellemesi gerekmektedir. Yüz binlerce uygulamanın yeni iOS 11 ile uygulama mağazası olan App Store'dan kaldırılması bekleniyor. Apple'ın Eylül 2013'ten beri 64 bir yonga seti kullanmaya başlamıştı. Bununla beraber geliştiriciler ise yeni mimari ile uyumlu uygulamalar geliştirmeye başlamıştı.

Uygulamalarının silinmesini istemeyen kullanıcılar ise 64-bit uyumlu halde optimizasyon yaparak ve iOS 11 ile eşdeğer yaparak marketteki yerlerini korumaya devam edebilirler.

 





PAYLAŞ