iOS 11 Güncellemesini Alamayanlar için Sorun Giderme Kılavuzu - Haberler - indir.com

iOS 11 Güncellemesini Alamayanlar için Sorun Giderme Kılavuzu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-21 15:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple'ın merakla beklenen iOS 11 final güncellemesi nihayet herkese açık bir şekilde  yayınlandı ve indirilebilir duruma geldi. Bu güncelleme ile beraber kullanılabilir olan en yeni iOS sürümü iOS 11 olmuş oldu. Tabi her alanda olduğu gibi bu noktada da her güncelleme ile çeşitli sorunlar oluşabiliyor.  Bu noktada en fazla karşılaşılan sorunlardan birisi ise iOS 11 güncellemesinin bazı kullanıcılara erişmemesi oluyor. İlk olarak iOS 11'in sadece 64 bit mimariye sahip cihazlar ile uyumlu olduğunu belirtelim. İlk olarak aygıt uyumluluk listesine göz atarak cihazınızın iOS 11 sürümü ile uyumlu olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Ancak cihazınız destekler listesinde bulunsa bile güncellemeyi almassa yapabileceğiniz bazı adımlar bulunuyor. Bu noktada Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme menüsünden iOS 11 güncellemesini yükleyemiyorsanız ve gözükmüyorsa, bu noktada cihazınızda iOS 11 konfigürasyon profili yüklü diyebiliriz. Bu profil dosyasını silerek bu işlemi yeniden denemenizi önerebiliriz. Konfigürasyon profilini silmek için Ayarlar > Genel > Profil menüsüne erişerek gelen profil dosyasına dokunup ekranın altında yer alan 'Profili Sil' seçeneğine dokunarak silebilirsiniz. Profili sildikten sonra ise cihazınızı yeniden başlatmayı unutmayın.

Bu yaptığınız işlemler sonrasında hala iOS 11 güncellemesini göremiyorsanız cihazınızı lightning bağlantı kablosu yardımı ile PC yada Mac'e bağlayın. Bağladıktan sonra iTunes üzerinden güncellemeyi deneyebilirsiniz. Yinede gözükmez ve güncellemeyi yükleyemez iseniz bu işlemleri birkaç saat sonra tekrardan denemenizde fayda olacaktır. Apple bu noktada güncellemeyi bölgelere ve ülkelere olmak üzere parça parça dağıtmaktadır.





PAYLAŞ