iOS 11 Denetim Merkezi ile Wifi ve Bluetooth Sorunu Ortaya Çıktı - Haberler - indir.com

iOS 11 Denetim Merkezi ile Wifi ve Bluetooth Sorunu Ortaya Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-21 20:00:52
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere Apple'ın yeni işletim sistemi sürümü olan iOS 11 tam anlamıyla yayınlandı ve kullanıcılar tarafından yüklenebilir duruma geldi. Yeni iOS 11 ile beraber birçok yenilik gelirken bunların başlıcası ise Denetim Merkezi oluyor diyebiliriz. Özelleştirilebilir yapıya sahip olan bu yeni görünüm 3D Touch ile erişilebilir bazı ek kontrollere ve daha kullanışlı bir hale geliyor. Ancak yeni sürüm ile beraber bazı sorunlarda beraberinde geliyor. Bunlardan birisi ise Wifi ve Bluetooth kontrollerinde bazı sorunların olduğu günyüzüne çıktı. Yeni denetim merkezinde yer alan bu bağlantı seçeneklerini kullanarak kapatmak mümkün oluyor.

Ancak kablosuz bağlantı donanımlarını yinede tam anlamıyla devre dışı bırakmıyor. Apple bu noktada sadece o anki bağlı ağı kesiyor ve yinede arka planda Wifi ve Bluetooth bağlantısı devam ediyor. Arka planda açık tutulan bu bağlantılar ile beraber AirDrop'un dosya transferi ve devamlılık gibi özelliği kullanılabilir oluyor. Ayrıca açık kalan bu bağlantılar ile telefonunuzun Apple Watch ile bağlantısı sürmüş  oluyor. Daha önceki sürümlere göre yeni Denetim Merkezi'nde yer alan bu düğmeler ile işlevlerde değiştirilmiş oluyor. Apple yaptığı bu hareket ile yanlışlıkla Apple Watch'un bağlantısının kesilmesinin ve oluşabilecek zararların önüne geçiyor.

Sonuç olarak baktığımızda ise Denetim Merkezi'nde yer alan Wifi ve Bluetooth düğmeleri ile bu bağlantıları tam anlamıyla kapatmak mümkün olmuyor. Tam anlamıyla kapatmak için ise yine Ayarlar'a girmek gerekli olacak.





PAYLAŞ