iOS 10'da Touch ID Nasıl Kullanılır? - Haberler - indir.com

iOS 10'da Touch ID Nasıl Kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-09-20 12:16:08
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Yazılım

Teknolojiye yol veren ve lider olan Apple yaptığı çalışmalarla kullanıcının beğenisini toplayarak her üretiminde en çok tercih edilenler arasında yerini ilk sıralardan alır. Klasikleri olan Apple artık yenilik yolunda ilerlemeye karar verdi. Apple IOS 10 güncellemesini yaparak yıllardır kullandığı kilit ekranı uygulamasından da vazgeçti. Apple'ın IOS 10 güncellemesinden Touch ID gibi fonksiyonlar etkilenirken, çalışmıyor gibi söylemlere de sebep oldu. Siz de IOS 10'un bu yeni sürümü hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız, yazımızı okuyabilirsiniz.

13 Eylül akşamı ülkemizde tanıtılan IOS 10 sürümü

Apple tarafından sürekli yenilik yapılmasına alışıldı. Dev firma kullanıcıların güncel ihtiyaçlarını takip ederek, cihazlarını ve işletim sistemlerini belirli aralıklarla yenilemektedir. Geçtiğimiz günlerde de IOS 10 sürümünü yenileyen marka ülkemize bu sürümü 13 Eylül akşamı sundu. Kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanan IOS 10 pek çok yeniliği beraberinde getirdi. IOS 10 beraberinde bazı yüklenme problemleri getirse de zaman içinde tüm bu sorunlar çözümlendi ve getirdiği yenilikleri sunmaya başladı.

Apple IOS 10 sürümünde kilit ekranını yeniledi.

Klasiklerinden bir türlü vazgeçemeyen Apple en son üretimi olan IOS 10 ile kendine yenilikler sundu ve kilit ekranını değiştirdi. Teknoloji devi olan marka 9 yıl boyunca aynı kilit ekranını kullandı. Geçtiğimiz günlerde ülkemizde de kullanıma sunulan IOS 10 ile beraber kilit ekran stilini değiştiren Apple bundan sonra kilidi açmak için kaydırın özelliğinden vazgeçti. Bu davranış ise kullanıcılarda şaşkınlığa sebep oldu. Kilidi açmak için Home butonuna basmanızın yeterli olduğu IOS 10üzerinde Touch ID'nın kullanılmaması ise ayrıca tepkilerin çekilmesine neden oldu. Birçok kullanıcı ise ekranı açmak için widget ekranı ile karşılaşırken, Apple'ın kilit ekranını değiştirmesi kullanıcılar tarafından yadırgansa da kısa süre içinde alışılacağa benzemektedir.

Touch ID nasıl kullanılır'

Birçok kullanıcı tarafından ekran açıkken bile kilit açmak için Touch ID'nin çalışmadığı IOS 10'da bu hata zannedildi. Iphone'un son serisi Iphone 7'de yenilenen Home butonu nedeniyle değişikliğe gidilen bu özellik eskisi gibi kullanılabilir. Bunun için Ayarlara girip genel bölümüne gidip buradan erişilebilirliğe ordan da ana ekran düğmesi menüsü açılır. Buradaki 'parmağı koyarak aç' butonu aktif edildiği zaman telefon kilidiniz Touch ID ile açabilirsiniz.







PAYLAŞ