iOS 10'da Jailbreak İstemeniz için 8 Neden! - Haberler - indir.com

iOS 10'da Jailbreak İstemeniz için 8 Neden!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-10-18 10:59:40
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Yazılım

Teknoloji firması Apple tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan İOS 10 işletim sisteminin yayınlanmasının ardından henüz birkaç hafta geçmiş olmasına rağmen, daha yenilenen özellikleri keşfetmeye çalışıyoruz.  Marka her sürümünde bir önceki sürümünden farklı olan yenilikler sunuyor. Yayınlanan yeni sürümle birlikte Jailbreak pek ilgi çekici durmasa da, İOS 10 güncellemesi için Jailbreak'in gerekli olduğu su götürmez gerçektir. Sizler de Jailbreak'in İOS 10 için neden gerekli olduğunu düşünüyorsanız, yazımızda detayları bulabilirsiniz.

1) Uygulama Geliştirebiliyor olması

Jailbreak'ın kullanıcılara sunduğu en iyi yönlerinden birisi de üçüncü taraf uygulamalara ve yerleşik uygulamalara yeni özellikler ekleyebiliyorsunuz.

2) Temalar

İOS 10 sürümünü daha da kişisel hale getirmek için renkle üzerinde değişiklikler yapmak neredeyse imkânsızdır. Jailbreak sayesinde renklerde değişim yapmak bir yana, İOS cihazınızı baştan aşağı değiştirebiliyorsunuz.

3) Eski iPhone'unuza Yeni iPhone Özelliklerini Taşıyın

Donanımsal eksiklikler nedeniyle eski cihazlara gelmeyen tüm özellikleri Apple elinde koz olarak tutuyor. Ancak cihazınız ne kadar eski olursa olsun Jailbreak sayesinde istediğiniz özelliği kullanabilirsiniz.

4)Dosya yöneticisi

İOS işletim sisteminde İOS 10 sürümüne gelinmiş olsa da İOS'un hali hazırda bir dosya yöneticisi bulunmuyor. Apple bu konuda herhangi bir çalışma yapmış olmasa da Jailbreak sayesinde İOS cihazınıza dosya yöneticisi eklenebiliyor

5) Uygulamalara ve Klasörlere Erişimi Engelleme

Jailbreak ile iPhone'unuz tanımadığınız kişilerin eline geçmiş dahi olsa klasörlere ve uygulamalara erişim engelleniyor.

6) Emulator

Jailbreak size çocukluğunuzdaki gibi Gamboy ve Sega oynama imkanı sunuyor.

7) Sistem Yazı Tipini Kişiselleştirin

Jailbreak ile birlikte yazı tipini kendinize göre kişiselleştirebiliyorsunuz.

8) Varsayılan Uygulamaları Değiştirin

İOS'da bulunan en büyük sorunlardan birisi de varsayılan uygulamaları değiştiremezsiniz. Ancak jailbreak ile istediğiniz varsayılana yaralar uygulamasını değiştirebiliyorsunuz.  Tüm bu 8 madde dışında İOS 10 sürümünde Jailbreak kullanmanız için daha fazla neden bulunuyor. İOS 10 sürümü için Jailbreak çalışması adına henüz bir çalışma olmasa da, Apple'ın maskeleme güncellemeleri bulunuyor. İlerleyen zaman diliminde yine Jailbreak2i İOS 10 için yapılan çalışmaları hep birlikte göreceğiz.







PAYLAŞ