iOS 10'da Fotoğraf ve Videolar Nasıl Gizlenir? - Haberler - indir.com

iOS 10'da Fotoğraf ve Videolar Nasıl Gizlenir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-10-26 00:44:56
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

iOS 10 kullanıcıları fotoğraf ve videolarını nasıl gizleyebilir? Haberimizde.

Gün içinde akıllı telefonlarımız her an ve her zaman yanımızda bulunuyor. Hatta ve hatta cihazımız yanımızda olmadığı zaman bir boşluk hissedebiliyoruz, endişelenebiliyoruz. Bizim için bu kadar önemli ve değerli kılan ne bu telefonları diye sorduğumuzda aklımıza onlarca bu görüşü destekleyen maddeler geliyor. En basitinden sabah dışarı çıkacaksınız akşam geleceğiniz için bugün nasıl giyinmeliyim diye düşünüyoruz ve hava durumu raporlarından yararlanabiliyoruz. Hala var mı bankalarda kuyrukta sıra bekleyen? Cep şube ile günün her vakti istediğimizi yapabiliyoruz. Yolda yürüyorsunuz bir de ne olsun bir kaza veya sizleri mutlu edecek müthiş bir olay, hemen yapacağımız kameramızı açıp kayıt altına almak. Peki bizim için değerli şeyler barındıran bu akıllı telefonların bizler için özel olduğu ortada.

Bir arkadaş ortamında telefonunuzu karıştırmak isteyen tipler yok mu' Rehber, Whatsapp, Fotoğraflar' Her ne kadar dostumuz da olsa bir gizlimiz elbette olabiliyor. Arkadaşınıza veya annenize telefondan bir fotoğraf göstereceksiniz. Anneniz telefonu eline alır uzaklaştırır gözlerini kısar ve fotoğrafı göstermek için ekrana dokunur ve bir yan fotoğrafta sevgilinizle fotoğrafınız var. Hayırlı olsun şimdiden. İşte bu durum ve benzeri vakalardan kurtulmak amacıyla bu yazımızda iPhone'larda fotoğraf gizlemeye değineceğim.

Oldukça basit bir işlem:

   Gizlemek istediğimiz fotoğrafları seçiyoruz.

   Paylaş butonuna basıyoruz.

   Ve sağa doğru ilerlediğinizde 'Hide' veya 'Gizle' diye bir simge olacak.

   Tıkladığımızda tekrar bir soru soruyor

   Evete tıkladığımız takdir de fotoğrafı veya fotoğrafları saklamış oluyoruz.

 

Ancak şunu unutmayalım telefonunuzu eline alan kişi işi bilen veya gerçekten karıştırmak için eline alan birisiyse gizlediklerinizi bulacağını unutmayın. Apple'ın gururu Safari de ise iOS 9 ile birlikte müthiş bir eklenti geldi artık Safari'ye AdBlocker ekleyerek reklamlardan kurtulabiliyoruz. Safari ayarlarından ise yenilikçi ayarlamalar getirilmiş ve bu sayede Safarinizi kendi istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

 





PAYLAŞ