iOS 10.2'nin Öne Çıkan Özellikleri Neler? - Haberler - indir.com

iOS 10.2'nin Öne Çıkan Özellikleri Neler?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-22 23:50:39
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Yazılım

Teknoloji devi Apple yaptığı çalışmalarla gerek teknoloji tüketicilerini gerek teknoloji üreticilerini peşinden sürüklemeyi biliyor. Markanın geçtiğimiz günlerde iOS 10.2'nin güncellemesini kullanıcılara sunduğu biliniyor. Marka sürümü güncelleştirmeye sunmadan önce tam yedi beta sürümünü halka açık beta ve geliştiricileriyle birlikte test etti. iOS 10.1.1'de yaşanan sıkıntılar sonrasında kullanıcılar da iOS 10.2 sürümünü beklemeye başlamıştı. Teknoloji devi Apple iOS'un bu sürümüyle birlikte kullanıcılarına pek çok yeniliği sunuyor. Bu yazımızda en popüler olan özellikleri sizlerle paylaşıyoruz.

iOS 10.2 Yenilikleri

TV uygulaması

Yenilenen iOS 10.2 ile birlikte uygulamaya sunulan yeniliklerden birisi de TV uygulamasıdır. Emojilerin yenilenmesinin ardından Apple yeni uygulaması olan TV uygulamasını da hizmete koyuyor. Ülkemizde henüz kullanılmayan TV uygulamasıyla birlikte Apple yeni nesil bir TV rehberi sunuyor.

Yeni Duvar Kağıtları

İphone 7'nin lansmanında gördüğümüz duvar kağıtları da iOS 10.2 ile birlikte hayatımıza giriyor. Bu şahane duvar kağıtlarını marka sadece iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kullanımına sunmuştu. Ancak bu yenilikten sonra iPhone'ların hepsi de indirebilecekler.

iMessage için Yeni Ekran Efektleri

Marka iOS 10 ile birlikte iMessage'ın kendini bulmasını sağladı. Bu sürümünde iMessage uygulamasına yeni ekran efektleri ekledi. Apple iOS 10 ile kendini bulan iMessage'ına malumunuz ekran efektleri eklendi. iOS 10.2 ile birlikte Apple ekran efektlerini de bu uygulamaya dâhil etti. Bu efektler arasında kırmızı kalp ile gönder ve kutlama ile gönder efektleri yer alıyor. Mesajınıza kırmızı kalp balonunun eşlik etmesini istiyorsanız kırmızı kalp ile gönder efektini kullanabilirsiniz.

Çözülen Sorunlar ve Hatalar

Apple iOS'un en son güncellemesi olan iOS 10.1.1 sonrasında kullanıcılardan pil performansına dair şikayetler alıyordu. iOS 10.2 le birlikte bu sorunların tamamen çözüldüğünü söylemek mümkün.

Yeni Emojiler

Yenilenen sürümle birlikte emojilerde de yenilikler göze çarpıyor. Birçok iPhone kullanıcının merakla beklediği özellikte emojilerin baştan aşağı değişmesi dikkatlerden kaçmıyor. iOS 10.2 ile birlikte Unicode 9.0 desteği geliyor. Dünya üzerinde iPad ve iPhone klavyelerinde emojilere yenileri ekleniyor.

 





PAYLAŞ