iOS 10.2 Yayınlandı! İşte iOS 10.2 ile Gelen Tüm Yenilikler - Haberler - indir.com

iOS 10.2 Yayınlandı! İşte iOS 10.2 ile Gelen Tüm Yenilikler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-15 14:15:20
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Apple geçtiğimiz aylarda iOS işletim sisteminin yeni sürümü olan iOS 10'u kullanıcılarına sundu. Yayınlandığı ilk andan itibaren pek çok kişi tarafından ilgiyle karşılanan iOS 10 işletim sistemini marka daha da geliştirmeye çalışıyor. Bu nedenle de sürekli güncelliyor. İki gün önce Apple iOS 10 işletim sisteminin iOS 10.2'nin final sürümünü de yayınladı. Kullanıcının hizmetine sunulan işletim sistemi şimdiye kadar geliştiriciler ve public beta kullanıcıları ile birlikte yedi beta sürümüyle test edildi.

Yayınlanan sürümün kullanıcılara getirdiği kolaylıklar

TV uygulaması

Apple'ın yeni TV uygulaması yeni MacBook Pro'nun lansmanında tanıtılarak hem iOS hem de Apple TV'de kullanıma sunuluyor. Uygulama şimdilik ABD'de çalışıyor ve Netflix desteği bulunmuyor.

SOS (Acil Durum)

Şimdilik belirli ülkelerde çalışan SOS özelliği iPhone'un güç tuşuna beş kez basıldığında devreye giriyor.

Duvar Kağıtları

Bu sene yayınlanan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus tanıtımında Apple yeni duvar kâğıtlarını kullanmıştı. Şimdiye kadar iPhone 7 satın alanların kullandığı duvar kağıtları iOS 10.2 ile tüm kullanıcılara sunuluyor.

Yeni Eklenen ve Güncellenen Emojiler

iOS 10.2 ile birlikte pek çok emoji de yenileniyor. Bunlar arasında kruvasan, palyaço, köpekbalığı, kelebek, baykuş, avokado gibi pek çok emoji bulunuyor. Önceden var olan emojilerin pek çoğu da daha modern görünmesi için yenilenmiş bulunuyor.

Videolar Widgetı (Araç Takımı)

Yayınlanan yeni video widgetı Netflix widgetine benziyor. Bu özellik sayesinde izlediğiniz film ya da programı bir dokunuşla açabiliyorsunuz.

Kamera Ayarlarını Kaydetme

Fotoğraf çekmeyi sevenleri mutlu edecek olan bu özellikle birlikte kamera ve fotoğraf ayarlarında önceki ayarlarınızı kaydedebileceksiniz. Bu özellikle filtrelerin tekrar ayarlanmasına gerek kalmıyor ya da video çekme seçeneğini de açık bırakabileceksiniz.

iMesaage Kutlama ve Kırmızı Kalp Efekti

iMessage iOS 10 ile birlikte başka bir boyut kazanmıştı. Şimdilerde ise iOS 10.2 ile birlikte kırmızı kalp ve kutlama efektini de kullanabileceksiniz. Bu kadar yeniliği sizlere sunan iOS 10.2 işletim sitemini yükleme işlemini iOS 10 alan bütün iPad, iPhone, iPad touch üzerinden yapabilirsiniz. Bunun için cihaz üzerinden ayarlar menüsüne oradan Genel bölümüne gitmeniz gerekiyor. Ardından ise yazılım güncelleme menüsünü seçerek yüklemeye başlayabilirsiniz.

 
 
 

 





PAYLAŞ