iOS 10.2 Jailbreak İşlemleri ve Cydia Kurulumu - Haberler - indir.com

iOS 10.2 Jailbreak İşlemleri ve Cydia Kurulumu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-20 14:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Android cihazlarda yaptığımız Root yetkilendirme cihazdaki en derin dosyalara ve yetkilere erişmemizi sağlıyor. Bu duruma ise iOS dünyasında Jailbreak işlemi deniyor. Apple'ın kısatladığı ve kullanıcıların yapamadığı özelleştirme ve değişiklikleri Jailbreak sayesinde yapabilirsiniz. Ayrıca yine Apple'ın çoğu zaman engellediği üçüncü parti uygulamalarıda Jailbreak sayesinde dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Bu rehber içeriğimizde ise sizlere iOS 10.2 Jailbreak ve Cydia kurulumundan bahsedeceğiz. Her iOS güncellemesi ile beraber Jailbreak yapabilme adına yeni bir yöntem bulunuyor ve çeşitli Jailbreak araçları piyasada sunuluyor. Şimdi gelin iOS 10.2 Jailbreak işlemi yapma ve Cyda kurulumu işlemlerinin nasıl olacağına bakalım.

iOS 10.2 Jailbreak İşlemleri ve Cydia Kurulumu

Jailbreak işlemlerine başlamadan önce gerekli olan bazı uygulama ve içerikleri indirmeniz gerekmektedir. Bunlar iTunes sürümünün en güncel versiyonu, Cydia Ipactor ve Yalu102 IPA dosyaları olarak diyebiliriz. Bu üç program ve dosyaları indirerek işlemlerimize başlayalım.

  • İlk olarak Jailbreak işlemi görecek telefonumuzdaki gerekli olan tüm veri içeriklerini yedeklemeyi unutmayın. iPhone cihazlarda Setting > iCloud > Find My iPhone adımlarını izleyerek Find My iPhone özelliğinizi devre dışı bırakınız.
  • Daha sonrasında yine Setting > TouchID & Passcode > Turn Passcode Off seçeneklerine giderek Passcode ve Touch ID özelliklerini kapatarak devre dışı bırakınız.
  • iPhone cihazınızı USB kablo aracılığı ile bilgisayarınıza bağlayın. Cydia Impactor aracını çalıştırarak gelen ekranda Cydia programı alanında telefon adınız gözükecektir. Gözükmemiş ise bilgisayara başarılı bir şekilde bağladığınızdan emin olunuz.
  • Sonrasında ise indirdiğiniz Yalu102 IPA dosyasını Cydia Impactor aracına sürekle bırak yöntemi ile bırakın.
  • Gelen ekranda Apple ID bilgileriniz istenecektir giriniz ve Impactor IPA dosyanız otomatik olarak imzalanacaktır.
  • Bu işlemleri yaptıktan sonra iPhone cihazınızın ekranında Yalo102 isimli uygulamanın kısayolu gözükecek ve bu uygulama işimize yarayacaktır.
  • Settings > General > Device Management adımlarına girerek Apple ID e-posta adresini seçin ve Trust seçeneğine dokunun. Sonrasında ise iPhone ana ekranına eklenen Yalo102 uygulamasını açarak Go butonuna basın.

iPhone telefonunuz yeniden başlatılarak Cydia programı ana ekranınızda gözükecektir. Artık iPhone cihazınız Jailbreak işlemi görmüş ve Cydia ile dilediğiniz gibi özelleştirilebilir olmuştur.





PAYLAŞ