iOS 10 Mobil Veri Kesintisi ve Şebeke Sorunu - Haberler - indir.com

iOS 10 Mobil Veri Kesintisi ve Şebeke Sorunu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-13 16:25:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bir iPhone kullanıcısı iseniz ve iOS 10 işletim sistemine güncelleme yaptıktan sonra mobil veride takılma, donma yada şebekede bağlantı kopuklukları gibi sorunlar yaşıyor olabilirsiniz. iOS 10 güncellemesi sonrasında birçok kullanıcı düşük sinyal, bağlantı kopması, takılma ve donma gibi şikayetlere başladı. Bu noktada cihazı yeniden başlatmayı denemiş olabilir ve kısa süreli bir çözüme erişmiş olabilirsiniz. Ancak kısa süreli olan bu çözüm bir süre sonra etkisi kalkacak ve tekrar sinyalde ve bağlantılarınızda kesilmeler yaşayacaksınız. Bu noktada sizlere iOS 10'da görülen şebeke ve mobil veri kesintisinin çözümü ile alakalı yapabileceklerinizden bahsedeceğiz.

iOS 10 Mobil Veri ve Şebeke Kesintisi Sorunu Çözümü

Cihazınız üzerinden uçuş modunu aktif edip daha sonra tekrar kapatarak geçici bir çözüm oluşturabilirsiniz. Bu gibi şebeke kesintilerinden dolayı bazı GSM firmaları iOS 10 işletim sistemini iPhone cihazınıza baştan kurmayı öneriyorlar. Bu işlem için iTunes olan bir bilgisayar yada Mac sistemine telefonu bağlayarak yapabilirsiniz.

Apple yetkilileri ise bu durum ile alakalı Operatör yetkilileri ile görüşüyor ve iOS 10 için gelecek olan ara güncellemeler ile bu gibi şebeke sorunlarının ortadan kalkacağı söyleniyor. Ancak bu gibi güncelleme çözümünü beklemek istemiyorsanız iOS'un eski bir sürümüne dönüş yaparak sonrasında ise iTunes aracılığı ile cihaza tekrardan iOS 10 kurabilirsiniz.

iOS 10 güncellemesi sonrasında mobil veri şikayetlerinin artmasının ardından akıllara Wifi asistanı özelliği geliyor. Kısa sürede mobil veri paketlerinin tükenmesinden şikayetçi olan kullanıcılar Wifi asistanı özelliğini kurcalamalarında fayda var. iOS 9 ile kullanıcılarla buluşan Wifi asistanı özelliği, internetin zayıfladığı noktalarda otomatik olarak Mobil Veri'yi devreye sokuyor ve siz internet kullanımına devam ettikçe mobil paketinizden de yemeye devam ediyor. Cihaz üzerinden Ayarlar > Mobil Veri kısmına girerek Wifi asistanı özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz.

iOS 10 ile meydana çıkan Wifi, Mobil veri, şebeke kopuklukları ve bağlantı zayıflıkları gibi sorunların çözümü için önerebileceklerimiz şimdilik bu kadar. Resmi onarım güncellemesi gelene kadar yukardaki adımları uygulayarak çözüme erişebilirsiniz.





PAYLAŞ