iOS 10 İle Değiştirilmesi Gereken 5 Ayar - Haberler - indir.com

iOS 10 İle Değiştirilmesi Gereken 5 Ayar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-02 17:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Yazılım

iPhone kullanıcılarının işletim sistemi her güncelleme ile bir başka yeniliğe ev sahipliği yapıyorlar. Son olarak Apple'ın sunduğu iOS 10 platformu bir süre önce kullanıma girdi ve şuan birçok cihaz iOS 10 sistemini kullanmaktadır. iOS 10 ile birçok yeniliğin aksine bir kısım cihazlarda yavaşlıklar görüldü. Diğer yandan birçok kullanıcı iOS 10 güncellemesinden sonra bataryalarının daha hızlı boşaldığını iddia ettiler. Bizde bu konular ile alakalı sizlere iOS 10'da değiştirebileceğiniz bazı ayarlardan bahsedeceğiz. Bu sayede cihaz daha özelleştirilmiş olacak ve hangi ayarın nereden değiştirilebildiğinide görmüş olacaksınız.

iOS 10 Değiştirilmesi Gereken 5 Ayar

Mesaj Okundu Raporu

iPhone cihazlarda bulunan mesaj okundu raporu birçok kullanıcı tarafından tercih edilsede bir o kadar bu özelliği sevmeyen kitlede bulunuyor. Yeni güncelleme sonrasında mesajın okunup okunmadığını bildiren bu özelliği değiştirebiliyorsunuz. Varsayılan olarak okundu raporu kapalı olarak geliyor. Bu özelliği değiştirmek için mesajlar uygulamanızdan bir kişinin mesajına basarak 'i' ikonuna basın ve buradan bu kişinin okundu rapor ayarını değiştirebilirsiniz.

Yol Tercihi

Apple Maps ile duruma göre yol biçimi seçilebiliyordu. Artık iOS 10 ile beraber yan yol yada otoban gibi tercihler yapabiliyorsunuz. Ayarlar > Haritalar > Sürüş ve Navigasyon sekmesi içersindeki Sakının bölümünden bahsi geçen seçiminizi yapabilirsiniz.

Siri Üçüncü Parti Uygulama

Siri önceki sürümlerden farklı olarak artık iOS 10 ile beraber üçüncü parti uygulamalara destek sağlayacak. Ayarlar > Siri > Uygulama desteği yollarını takip ederek hangi uygulamanın Siri desteği bulunduğunu ve bunun aktif olup olmadığını kontrol edebilir ve değiştirebilirsin.z

Parmak Koyarak Cihazı Açmak

Normal şartlarda parmak izi sensörü özelliği ile cihazın telefon kilidi parmak koyarak açılabiliyordu. Ancak iOS 10 ile değişen bir özellikte bu oldu ve ilk önce cihazı uyandırmak ve sonrasında parmağınızı Home butonuna yerleştirmek gerekli olacak. Dilerseniz ekranı uyandırmadan parmağınızı koyarak direkt açılmasını istiyorsanız; Ayarlar > Erişilebilirlik > Home Butonu kısmından parmağı koyarak açma kısmını aktif edebilirsiniz.

Görsel Kalitesi Düşürme

Mesajlaşmalar üzerinden gönderdiğiniz yüksek kaliteli medya yani galeri içerikleri internet paketinizi hızlı bir şekilde bitirebilir. iOS 10 ile bunada önlem olacak bir yeni özellik geldi. Görsel kalitesini düşürmek için Ayarlar > Mesajlar > Düşük Kalite Görsel modunu açarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.





PAYLAŞ