iOS 10 Donma Sorunu ve Çözümü - Haberler - indir.com

iOS 10 Donma Sorunu ve Çözümü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-13 02:46:07
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

iOS 10 Donma Sorunu ve Çözümü (iPhone Klavye Donma Sorunu)

Kullanmış olduğunuz iPad'iniz ya da iPhone'unuz kasıyorsa ve sık sık donuyorsa ve bu sorunları çözmek için çözüm arıyorsanız, yazımızda sizin için gerekli olan bilgileri bulacaksınızdır.

Kasılmaya farklı çözümler

iPhone'unuzun kasılmasından ve donmasından bıktıysanız ve bu olay işlerinizi yapmanızı engelliyorsa, öncelikle donmayı ve kasılmayı yok etmeniz gerekir. Bunun için öncelikle cihazınızdaki açık uygulamaları kapatmanız gerekiyor. Uygulamadan çıkınca Home tuşuna 2 defa bastığınızda karşınıza görev yönetici gelecektir. Görev yöneticide yer alan herhangi uygulamanın üstüne basıp '-' işareti çıkınca uygulamaların hepsini kapatabilirsiniz.

Bir diğer çözüm ise cihazınızdaki uygulama sayısını azaltmaktır. Kullanmadığınız uygulamaları cihazınızdan kaldırarak fazla alana kaplamasına engel olabilirsiniz. Zira fazla uygulama olması cihazınızı yorar ve kasar. Gereksiz uygulamaları silerek yeniden başlatın. Kaldı ki çoğu zaman sadece popüler diye indirdiğimiz uygulamalar cihazın daha da kasılmasına neden oluyor. İşimize yarasa da yaramasa da indirilen popüler uygulamalar silinmezse cihaz daha çok kasılacaktır. Cihazı rahatlatmak için yüksek boyutlu uygulamaları kaldırabilirsiniz. Uygulamanın ne kadar alan kapladığını görmek için ayarlar kısmına gidip oradan genel ikonunu seçebilir ve Kulanım alanına girip alanı yönet ikonunu seçerek uygulamanın kapladığı alana bakabilirsiniz.

Tüm bu saydığımız çözümler işe yaramıyorsa geriye reset atmak kalıyor. Kapatma düğmesi ve ana ekran düğmesine aynı anda uzun süre basmanız durumunda cihazınızın yeniden başlamasını sağlarsınız. Tüm bu çözümlere ve resete rağmen telefonunuz hala hızlanmadıysa format atmanız gerekecektir. Telefonunuzda bulunan uygulamaları, fotoğrafları vs. hiçbirini depolamadan sistemi güncelleyip tekrar yüklemeniz sorunu çözecektir. Böylece telefonunuz eski haline kavuşacaktır. Eğer eski halini almıyorsa donanımsal sorunlar oluşmuş olabilir.

Donma sorununun çözümü

Öncelikle cihazınızı yeniden başlatıp resetleyebilirsiniz. Bunları denemeden önce cihazınızda yer alan ve kullanmadığınız uygulamaları silmenizde yarar vardır. Böylece sistem biraz daha rahatlayacaktır. Tüm bunlar da çözüm olmuyorsa, iOS işletim sistemini güncellemeniz gerekiyor. Eski sürüm iOS kullanıyorsanız, cihazı kasar ve yorar, bundan kurtarmak için iOS'u güncellemeniz gerekiyor.Bu işlemi cihazınızın Ayarlar- Genel- yazılım güncelleme bölümünden yapabilirsiniz.

 

 





PAYLAŞ