iOS 10, Bazı Cihazları Çalışmaz Hale Getirdi - Haberler - indir.com

iOS 10, Bazı Cihazları Çalışmaz Hale Getirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-09-22 10:35:24
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Apple çalışmalarına son hız devam ediyor. Tüm cihazlarında ve teknoloji ürünlerinde öncelikli olarak güvenliğe dikkat edilir. Apple kullanıcılarına hızlı ve güvenli teknoloji sunabilmek için sürekli çalışmaktadır. Güvenlik için Apple diğer markaların cihazlarıyla veri aktarımını yasaklar. Her geçen gün kendini yenileyerek çalışmalarını sürdüren Apple Apple'ın bu sene yayınladığı yeni güncellemeleri ve modelleri çok konuşulacağa benziyor. Geçtiğimiz günlerde iPhone serisinin sonuncusunu çıkaran Apple yine mobil cihazlar için yayınladığı iOS 10 güncellemesiyle de çok konuşulacağa benzemektedir.  Apple her zaman için kaliteli ürün ve hizmet sunmaktadır. Ancak bu sefer yayınlanan iOS 10 güncellemesi bazı iPad ve iPhone'ları kullanılmaz hale getirdi. Peki Apple'ın yaptığı bu sorun nasıl çözülecek' Herkes tarafından merak edilen bu sorunun cevabı yazımızda yer almaktadır.

iOS güncellemesiyle yaşanan sorun nasıl çözülecek?

Teknoloji devi olan ve teknoloji denilince akla gelen isimlerin başında olan Apple geçtiğimiz günlerde WWDC 2016 etkinliğinde iOS 10 güncellemesinin duyurusunu gerçekleştirdi. Güncelleme uzun bir test sürecine tabi tutulduktan sonra kullanıcılara sundu. Güncelleme markanın yaptığı diğer güncellemeler gibi Apple cihazlarının işlevsel olarak bir öncekine göre daha işlevsel olmasını sağlar nitelikte donatıldı. Güncelleme pek çok iPad ve iPhone'larda işlevselliğini gösterirken, bazı iPhone ve iPad'lerde cihazların kullanılmaz hale gelmesine neden oldu.

Kullanıcıları rahatsız eden bu sorun nasıl giderilir?

Herkes bunu merak ederken Apple konuya açıklık getirdi. Sorunsuz şekilde yüklenen iOS 10 güncellemesi ilerleyen aşamalarda sorun teşkil edebilmektedir. Bazı iPhone ve iPad kullanıcıları bu durumu sosyal medya üzerinden duyurmaya başladı ve akabinde çözümü ile ilgili bilgiler geldi.

Öncelikle bu sorundan kurtulmak için güncellemeyi iTunes üzerinden yüklemeniz gerekiyor. Bunun için öncelikle telefonunuzu bilgisayarınıza bağlamanız ve ardından iOS 10 güncellemesini iTunes üzerinden yapmanız gerekiyor. Eğer cihazınız iTunes tarafından görünmüyorsa, DFU moda alarak bağlayabilirsiniz. Tüm bu işlemleri yapmanıza rağmen cihazınız halen açılmıyorsa, sorunu gidermek amaçlı Apple Destek birimiyle iletişime geçmenizde yarar vardır. Daha öncede benzer sorunu iOS 9.3.2 sürümünde yaşayan Apple iPad Pro 9.7'nin kullanılamaz duruma gelmesi üzerine güncellemeyi geri çekmişti. Bu durum için Apple henüz resmi bir açıklama yapmadı.







PAYLAŞ