iOS 10 Batarya Sorunu ve Çözüm Yolları - Haberler - indir.com

iOS 10 Batarya Sorunu ve Çözüm Yolları

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-30 15:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Yazılım

iPhone kullanıcıları güncelleme konusunda oldukça şanslılar diyebiliriz. Çünkü Apple bu konuda oldukça dikkatli çalışıyor ve iOS güncellemelerini tam zamanında cihazlara gönderiyor. Kullanıcı dilerse Beta sürümünü dahi deneyebildiği bu işletim sistemi stabil yapısı ile oldukça sevilmekte. Her gelen güncelleme iOS platformuna çeşitli yeni özellikler katsada, bu durum bazen aksi yönde durumlara sebebiyet verebiliyor. iOS 10 ile gelişmeye devam eden işletim sisteminde batarya noktasında hızlı tükenme gibi bazı problemler bulunmakta. Bizde bu içeriğimizde iOS 10 batarya sorunu ve çözümlerine bakacağız.

iOS 10 Batarya Sorunu ve Çözüm Yolları

iPhone cihazınız ile iOS 10'a geçtikten sonra bataryanızın hızlı boşalması gibi sorunlar ile karşı karşıya kalmış olabilirsiniz. Bunun ana nedenlerinden biri ise oldukça fazla verilerin telefon tarafından indekslenmesi olarak düşünülüyor. Apple'ın iOS platformuna yeti kattığı bu özelliklerin en iyi bir şekilde çalışabilmesi için güncelleme sonrası arka planda çalışmaya devam ediyor. Buda güncelleme sonrası bataryaların hızlı tükenmesine sebebiyet veriyor.

Fotoğraflar uygulamasınında güncellenmesi ile beraber galerinizdeki yüzler ve mekanlar taranarak tekrar bilgi olarak işleniyor. Buda cihazın bir süre bu güncellemeleri tekrarlayarak yenilenmesine sebebiyet veriyor. Ekran açık kalma süresi bir hayli düşen kullanıcılar için aşağıdaki adımları önerebiliriz.

Ekran Uyandırma

iOS 10 güncellemesinden sonra iPhone 7, iPhone SE ve İPhone 6s modellerine uyandırmak için kaldırma özelliği eklendi. Buda hareket sensörleri ile ekranı kaldırdığınızda otomatik olarak uyanmasına olanak sağlıyor. Ancak bu bazen sık sık ekranın açılmasına sebebiyet verebilir ve bataryanın hızlı tükenmesine neden olur. Bunun için Ayarlar > Ekran > Kaldırarak Uyandırma adımlarını izleyerek bu özelliği kapatabilirsiniz.

Widget Kullanımını Azaltın

Bildirim merkezinde bulunan widgetlar kilit ekranınızda ve ana sayfanızda da bulunuyor. Varsayılan olarak gelen aktif widgetlar çoğu zaman bataryanızdan fazla şarj yiyebiliyor. Kullanmadığınız widgetları kaldırarak batarya kullanımınızı azaltabilirsiniz.

Diğer Yapabileceğiniz Önlemler

  • Ayarlar > Eposta > Hesaplar kısmından kontrol sıklığını azaltın.
  • Ayarlar > Gizlilik > Konum bu bölümdeki gereksiz GPS izinlerini kapatın.
  • Ayarlar > Batarya bölümünden düşük güç modunu açın.
  • Ekran parlaklığınızı düşükte kullanın.




PAYLAŞ