İnternetsiz WhatsApp nasıl kullanılabilir mi? - Haberler - indir.com

İnternetsiz WhatsApp nasıl kullanılabilir mi?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-22 11:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

WhatsApp uygulaması internet üzerinden ücretsiz bir şekilde mesajlaşma, sesli arama ve görüntülü konuşma imkanı sağlıyor. İnternet olmadığı zamanlarda ise gönderdiğiniz mesajlar uygulamada asılı kalıyor ve internet erişimi sağladığınız anda karşı tarafa gidiyor. Şimdi asıl soru olan internetsiz ortamlarda WhatsApp'ı nasıl kullanabilirsiniz?

Bunun için yapmanız gereken şey çok basit. Öncelikle Android cihazlar için Ayalar butonuna basıyorsunuz ve buradan Mobil Ağlar kategorisini seçiyorsunuz. Bazı Android cihazlarda bu bağlantıya Diğer Ağlar adı altında da bulunabiliyor. Mobil ağlar kategorisi üzerinden Erişim noktası adları seçeneğini seçin. Karşınıza gelen ekranda şu bilgilileri doldurmanız gerekmektedir;

- İsim: WhatsApp

- APN: İnternet

- Proxy: 127.0.0.01

- Bağlantı Noktası: 8080

Bu bilgileri de girdikten sonra girdiğiniz seçenekleri kaydedin ve Erişim Noktası Adları bölümünden WhatsApp'ı seçin. Fakat saydığımız tüm bu özellikler Android cihazlar için iOS için böyle bir imkan yok. Bu özellik sadece Android cihazlarda kullanabilirsiniz.

Sadece tek yol bu değil. Şayet internet bağlantınız yoksa bunun yerine SMS kullanarak ta WhatsApp uygulamasını kullanmanız mümkün. Hem iOS hem de Android cihazlar tarafında uygulama arayüzünü taklit eden birçok mesajlaşma uygulaması mevcut durumda. Ayrıva WhatsApp Bluetooth Messenger uygulamasını kullanarak da yakınınızda bulunan kişilerle de mesajlaşa bilirsiniz. Bloetooth'un sağlamış olduğu kısa mesafeli radyo frekansı aracılığı ile de uygulamada bulunan kişiler ile de mesajlaşa bilirsiniz.





PAYLAŞ