İnternet bağımlılığını azaltmak için öneriler - Haberler - indir.com

İnternet bağımlılığını azaltmak için öneriler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-23 22:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Günümüz teknolojisinin ilerlemesiyle beraber, insanlarda internet bağımlılığı oluşmaya başladı. Çağın sorunu haline gelen internet bağımlılığı, teknolojinin her şeyi akıllı telefonların içerisine taşımasıyla ortaya çıktı. İnsanların günlük yaşamını etkileyen bu durumun önüne geçebilmek adına, teknoloji yazarı Claire Downs bir takım önerilerde bulundu.

  1. Marka aboneliklerinden çıkın

Markalara yapmış olduğunuz abonelikler, gün içerisinde size gereksiz çok fazla promosyon vb. e-posta gelmesine neden olur. Bunlardan kurtulmak adına ve bu e-postalara bakarken zamanınızı boşa harcamamak adına,  aboneliklerden çıkın.

  1. Saate telefondan değil, gerçek bir saatten bakın.

Gece yarısı uyanıp saate bakmak istediğinizde, telefonunuza gelen bir bildirimde ilginizi çekebilir. Bu da uykunuzun bölünmesine ve sağlıksız bir uyku uyumanıza neden olur. Bunun yerine gerçek bir saat kullanarak telefonda vakit geçirmek yerine sadece saatte bakıp uyuyabilirsiniz.

  1. İş ve günlük yaşam dengenizi dijital anlamda kurun.

Kişisel e-postanızın ve iş e-postanızın kullanım saatlerini birbirinden ayırmalısınız. Mesai saatlerinden sonra, iş e-postanıza acil bir şey olmadıkça bakmayarak, günlük hayatınızı etkilemeyebilirsiniz. Eğer çalıştığınız şirket tarafından size ücretsiz bir akıllı telefon veriliyorsa, kendi telefonunuzu da mutlaka saklayın ve tatillerde sadece kişisel telefonunuzu kullanın

  1. Boş vakitlerinizi verimli yollar için kullanın.

Teknolojinin ilerlemesi, akıllı telefonlardan her şeyin halledilmesine de olanak tanıdı. Fakat bu durum her zaman iyi olmuyor. Örneğin, Bir kitabın PDF'ini okumak ya da sesli anlatımını dinlemek yerine, kitabı elinize alarak okumanı sizi internetten biraz da olsa uzaklaştırabilir. Bu tarz bir eylemde bulunduğunuzda da telefonunuzu rahatsız etme moduna almanız en iyisi.

  1. Sosyal medya kullanımınızı kısıtlayın.

Hesabınızı silmek ya da dondurmak istemeyebilirsiniz. Fakat sosyal medyada geçirdiğiniz vakti en aza indirgeyebilirsiniz. Günümüzde yapılan araştırmalar sonucunda, Facebook kullanımının depresyon, kıskançlık, sosyal endişe ile ilişkisi olduğu ortaya çıkarıldı. Sosyal hesaplarda geçireceğiniz vakti StayFocusd ile engelleyebilirsiniz. Bir Chrome eklentisi olan StayFocusd, örneğin Twitter'da 10 dakika geçirdiğiniz zaman, karşınıza 'senin çalışman gerekmiyor muydu'' şeklinde uyarı veriyor.

  1. Kısa süreliğine dışarı çıkıyorsanız telefonunuzu evde bırakın.

Dışarıya hava almak için çıkarken ya da markete giderken, telefonunuzu yanınıza almamayı tercih edin. Yalnızca yarım saat size kimsenin ulaşamaması bir sorun oluşturmaz.

  1. Kullanmadığınız uygulamaları silin.

Telefonunuzda çok fazla uygulamanın olması, o uygulamadan gelen bildirimlerin sizi telefona hapsetmesi anlamına gelir. Bu nedenle işinize yaramayan uygulamalardan kurtulmanız, telefona daha az vakit ayırmanız anlamına gelir.

  1. İnternetten bağımsız bir aktivite edinin.

Kendinize yemek yapmak, resim çizmek, kitap okumak gibi, internetle bir bağlantısı olmayan aktiviteler edinin. Böylece günün bir kısmında internet olmadan bir şeyler yapmış olursunuz.





PAYLAŞ