Intel yepyeni 5G destekli modemlerini tanıttı! - Haberler - indir.com

Intel yepyeni 5G destekli modemlerini tanıttı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-23 09:30:37
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Ünlü firmalar önümüzdeki sene kapsamlı deneme süreci başlayacak 5G teknolojilere ciddi yatırımlar yapmaya son sürat devam ediyor. Qualcomm firmasından sonra Intel de deneme sürecindeki yeni teknoloji 5G için uyumlu model serisini müşteriye sundu.

Intel geçmiş yıllardan beri iletişim adına büyük yatırımlar yapıp modemleri geliştirmeye devam etse de, iPhone 7 serisinde yaptığı hamlelerden sonra gündemden düşmemeye devam etti. Ünlü firma, aynı ay içerisinde son teknoloji 5G destekli modemlerini  ilan etmesiyle teknoloji sevenlerin ilgisini tekrar üzerine çekti!

XMM 8000 serisi yeni 5G modemler dikkatleri üzerine topladı

5G teknolojilere geçişimizin temsili yeni duyurulan son teknoloji Intel XMM 8000 serisi ile olacak. Intel, bilgisayarlardan akıllı cihazlara ve hatta otomobillere kadar devam eden bu geniş pazar kitlesine hükmetmeyi amaçlıyor.

İletişim adına büyük bir adım olan yeni 5G modem serisinin ilk üyesi Intel XMM8060 olacak.  Destekli ve desteksiz 5G teknoloji ile uyumlu yeni model yanı sıra 2G, 3G ve 4G ağlarına da destek vermeye devam edecek. En erken 2019 ortalarında piyasaya çıkması beklenen modem serisi, 5G teknolojisinin artmasıyla 2020 başlarında kullanılmaya başlanacak.

Son teknoloji 5G, iç mekan denildiği zaman yetersiz kalmaya devam ediyor. Intel firması bu sebeple Wi-Fi 802.11ax standardı veya Gigabit WiFi olarak isimlendirdiği uyumlu teknolojisini de müşteri karşısına çıkaracak. 2018 ortalarında beklenen Gigabit WiFi teknolojisini cihazlarımızda kullanmaya başlamamıza az kaldı!

Intel firması tabii ki bu tarihe kadar duraklama yapmayacak. Ortaklık sonucu 2018 iPhone model serisinde kullanılmaya başlanacağı düşünülen MMX 7560 modeminin yanında 1.6Gbps hızlarına çıkabilen MMX 7660 modemini de 2019 başında teknoloji severlerle buluşturacak.





PAYLAŞ