Intel, Dünyanın İlk 5G Modemini Duyurdu! - Haberler - indir.com

Intel, Dünyanın İlk 5G Modemini Duyurdu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-10 02:42:04
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Teknoloji

Intel dün, dünyanın ilk küresel 5G modemini duyurdu ve şirketlere 2017 yılına kadar sürebilecek 5G dağıtımlarını test etme konusunda yardımcı olabilme imkanı sunuldu. Bildirildiğine göre 5Gbp hızını aşan Intel'in yeni duyurulan 5G modemi, gecikmeleri süper düşük bir seviyede olmasını sağlıyor. Modem, tümüyle 5G spesifikasyonuna uymak için tasarlanmış ancak 5G'nin kullanılabilir olmadığı alanlarda ve taşıyıcılar için mevcut 4G standardına geri dönüş yapabiliyor.

Intel, 2017 yılının ikinci yarısında, testlerin tamamlanmasını takiben modem üretime başlamasıyla birlikte tam 5G testine geçişin biraz zaman alabileceğini düşünüyor.

5G'nin daha yüksek hız ve genel ağ performansı vaadiyle sadece video izleme performansı için değil 4K video, güçlendirilmiş sanal gerçeklik, akıllı ev ve şehirler, özel araç içi cihazlar ve çok daha fazlası için büyük fırsatlar getiriyor.

5G'li cihazlar artık teste başlayabilir

Modemi erkenden piyasaya sürecek olan Intel, bu modem sayesinde üreticilerin 5G modellerini test etmelerini de mümkün kılmış olacak. Intel modemleri ile test edilen 5G cihazlarının da yine Intel modemleri ile piyasaya çıkması da sürpriz olmayacak. Ancak Intel bu alanda rakipsiz olmayacak gibi görünüyor. Qualcomm da, ilk 5G modemini tamamlamak üzere olduğunu ve modemi AT&T ile test edeceğini duyurmuştu. Mobil cihazlarında Qualcomm işlemcileri kullanan üreticilerin 5G modemi olarak da Qualcomm ürününü kullanmak istemesiyse yüksek bir ihtimal olarak görülüyor.

ABD ve Avrupa operatörleri konuya yakından ilgi gösteriyorlar ve bu yılki testlere katılarak, en yakın zamanda 5G teknolojisine geçiş yapmayı planlıyorlar. 5G ağları 2020 yılında hizmete girecek. Bu tarihten önce 5G destekli cihazların piyasaya çıkması bekleniyor.





PAYLAŞ