Intel, 6. Nesil Skylake İşlemci Ailesini Tanıttı - Haberler - indir.com

Intel, 6. Nesil Skylake İşlemci Ailesini Tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-09-02 20:30:43
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Donanım

IFA 2015 harika elektronik cihazlara ev sahipliği yapıyor. Teknoloji devlerinin boy gösterdiği fuarda Intel'de yeni işlemci ailesi olan Skylake serisi işlemcilerini görücüye çıkardı.

Intel'in 6. nesil işlemci ailesi yani Skylake-S olarak adlandırılan ailede en üst segment işlemciler yer alıyor. Core i7-6700K ve Core i5-6600K modellerini daha önceden duyuran Intel, bilgisayarlar için 8 farklı işlemcisini daha tanıttı ve toplamda üst düzey 10 çeşit Skylake modeli mevcut. 

Sadece bilgisayarlar için çıkmayacak olan Skylake işlemci ailesi, mobil dünyasına da daha az enerji tüketen işlemciler kazandıracak. Intel elektronik dünyasında Skylake işlemcilerinin devrim niteliğinde olduğunu söylüyor.

14 nm üretim teknolojisi kullanılan işlemciler eski nesile göre 3 kat daha az enerji tüketecek. DirectX 12 desteğini de verecek olan işlemciler grafik işlemlerini daha pürüzsüz şekilde gerçekleştirebilecek. Ayrıca işlemciler DDR4 RAM 'leri de destekleyecek.

İşlemcilerle birlikte grafik arayüzlerini de geliştiren Intel, yeni işlemcilerin gittikçe incelen yeni nesil cihazlarda rahatlıkla kullanılabileceğini ekledi. Intel 500 Grafik Serisiyle kullanılacak olan işlemciler, birçok yeni özelliğin önünü açacak. 

Intel Skylake işlemciler Skylake-S modeliyle bilgisayar dünyasını, Skylake-U, Skylake-Y, Skylake-H ve Skylake-H Xeon serileri ile de mobil dünyasını kasıp kavuracak.

İşlemcilerin sene sonuna doğru piyasaya çıkarılması bekleniyor. 





PAYLAŞ