Instagram'ın logosu ve tasarımı değişti! - Haberler - indir.com

Instagram'ın logosu ve tasarımı değişti!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-05-12 11:45:24
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Fotoğraf ve kısa video paylaşım platformu Instagram belki de bugüne kadar aldığı en radikal kararı hayata geçirdi. Instagram'ın logosu ve arayüzü yeni görünümüyle kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Instagram'ın yaptığı tasarım değişikliğinde ilk dikkati çeken logosu oldu. Klasik kamera logosunun yerini gradyan renklerle tasarlanmış ve adeta gökkuşağını andıran yeni logo aldı. Instagram'ın ikonu ise daha düz bir tasarıma sahip oldu.

Logo tasarımının yenilenmesiyle birlikte Instagram'ın ürün ailesine bağlı olan Boomerang, Hyperlapse ve Layout uygulamalarının ikonlarının da yenilendiğini belirtmek gerekiyor. Instagram'ın ürün ailesine ait uygulamaların yeni ikonları şöyle;

Elbette Instagram'ın yaptığı değişiklikler sadece ikonlar ve logo'dan ibaret değil. Instagram'ın arayüzünde de gözle görülür değişiklikler yapıldı. Testleri uzun zamandır devam eden siyah-beyaz ağırlıklı mobil uygulama arayüzü, yeni güncelleme ile birlikte herkesin kullanımına sunuldu.

Instagram'ın yeni arayüzünde en dikkat çeken değişiklik, renklerin kullanımı ve bazı modüllerin boyutlarının değişmiş olması. Logo'daki renklerin tam tersine, Instagram arayüzünde siyah ve beyaz ağırlıklı renklere ağırlık verilmiş. Uygulamanın alt ve üst kısmındaki menülerin yükseklikleri de azaltılmış durumda.

Instagram'ın yeni görünümü için yayınladığı tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. 





PAYLAŞ