Instagram'dan nasıl reklam verilir? - Haberler - indir.com

Instagram'dan nasıl reklam verilir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-08 10:41:53
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya platformu Instagram kısa sürede ulaştığı milyonlarca kullanıcı sayısı ile firmaları da cezbediyor. Hedef kitlesine daha kolay ulaşmak isteyen işletmeler Instagram üzerinden ürün tanıtımını yaparak hedef kitlesine ürün ve hizmetlerini kolayca ulaştırabiliyorlar. Son zamanlarda Instagram' ın sponsorlu reklam uygulamasıyla firmaları oldukça etkiliyor. Instagram farklı büyüklükteki firmaların büyüklüklerine uygun bir reklam seçerek bunları yayınlayabilmesine imkan tanıyor. Öncelikle Instagram'ın sizin bölgenize reklam hizmetini açıp açmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Instagram'a reklam verdiğinizde bu reklamlar kullanıcıların paylaşmış olduğu gönderiler arasında yerini alıyor. Bu reklamlar yatay ve dikey formatta olabiliyor. Bu reklamları ücretini ödemek kaydıyla herkes tarafından verebiliyor.

Instagram'da reklam verme

İlk önce buradan reklam ilkelerini iyice okuyup kavramanız sizin faydanıza olacaktır. ilk olarak Power Editör olmalısınız ardından https://www.facebook.com.business/help/1649590841944352/ linkinden işleme devam edebilirsiniz.

  • Power editör paneline girin ve sayfanın üst tarafındaki "Reklamları Yönet" başlığına girin.
  • Sayfanın sol alt kısmında yer alan ekran şeklindeki simgeye tıklayın ve "Reklam Oluştur" komutunu verin.
  • Reklam oluşturma alanına girdikten sonra artık burada diğer işlemleri yapmanız gerekmekte. Mevcut kampanyayı seçebilir ya da yeni bir kampanya oluşturmanız size kalmış. Ayrıca seçeceğiniz reklamların Instagram' a reklam verme amacında olması gerekiyor. Bunun yanında reklam alanını seçmeyi unutmayın.
  • Bu işlemler tamamlandıktan sonra oluşturmuş olduğunuz reklama ait bir isim verin ve "Oluştur" butonuna tıklayın.
  • Oluştur dedikten sonra reklam ile ilgili diğer tüm bilgileri girmeniz gerekiyor.
  • Tüm işlemleri tamamladıktan sonra "Değişiklikleri Yükle" butonuna tıklayarak Instagram' da reklam verme işlemini tamamlayabilirsiniz.




PAYLAŞ