Instagram'da Etkileşiminizi Artıracak 7 İpucu - Haberler - indir.com

Instagram'da Etkileşiminizi Artıracak 7 İpucu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-11 17:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Instagram son zamanlarda yaptığı hikayeler yenilikleri ile dikkatleri çekmeye ve kullanıcı etkileşimini arttırmaya devam ediyor. Ancak diğer yandan ise yazılımsal çalışmalar sürerek sahte takipçiler, sahte beğeni ve yorumların önüne geçmeye çalışıyor. Bu noktada sahte içerikler ve beğeniler kullanan Instagram hesapları çökertilmeye başlandı. Bu noktada Instagram sürekli olarak algoritmasında değişikliğe giderek bu gibi sorunların önüne geçmek istiyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde Instagram etkileşiminizi arttırmanız için izlemeniz gereken adımlardan bahsedeceğiz. Şimdi gelin yapılan son değişiklikler ile beraber Instagram'daki etkileşimini arttırmak için izleyebileceğiniz 7 ipucu.

Instagram Etkileşimi Arttırma Yolları

Bot Kullanmayın

Instagram algoritması gerçek kullanıcıları ve botları birbirlerinden kolay bir şekilde ayırabildiği için bot kullandığınız zaman etkileşiminiz düşecektir. Bu noktada bu kullanımınızı sürdürürseniz ilerleyen dönemlerde takipçilerinizi kaybedecek ve hesabınızın kapanma durumları dahi gerçekleşebilmektedir. Uzun vadede yararlı gözüken bu bot takipçiler aslında size çok büyük bir zarar verecektir.

Düzenli Paylaşım Yapın

Instagram üzerinde günde bir kez bir paylaşım yaparak hesabınızı bir düzene bindirin. Bu sayede takipçileriniz ile sürekli etkileşim halinde kalacak ve güncelliğini korunacaktır. Bu noktada hikaye kullanmanız ve düzenli post paylaşmanız yararınıza olacaktır.

Paylaşım Zamanı

Günlük olarak yapacağınız düzenli içerik paylaşımlarınızda zamanı iyi ayarlayın. Kullanıcıların ve sizin takipçi kitlenizin en yoğun saatlerde Instagram'da olduğu dönemleri paylaşım saati olarak belirleyin. Bu noktada etkileşiminiz üst seviye olacaktır.

Hashtag Kullanımı

Paylaşımlarınız ile alakalı hashtagler kullanmanız bu noktada önemli bir rol oynamaktadır. 15-30 arası kullanacağınız hashtagler yoğun ilgi gören popüler kelimelerden oluşması iyi olacaktır. Spam olan hashtagleri her postunuzda kullanmanız sizin her alana erişmenizi engelleyecektir. Kitleniz doğrultusunda ve size özgü hastagler yaratmayıda unutmayın.

Instagram Gruplarına Katılın

Instagram üzerinde grup mesajı tarzı paylaşımlara katılabilirsiniz. Bu noktada içerikleri yorumlanması ve üyelerin takip etmesi etkileşiminizi arttıracaktır. Bu gruplara dahil olarak takipçi kitlenizi üst seviyelere çıkartabilirsiniz.

Paylaşımlara Soru Ekleyin

Paylaşım postlarınıza bir eylem çağrısı ekleyerek yorum alabilir ve bu sayede etkileşimi arttırabilirsiniz. Hangilerini almalıyım' Bu köpek sevimli mi' Gibi benzeri eylem cümleleri kurarak takipçileriniz arasında bir sohbet başlatabilir ve etkileşim kurabilirsiniz.

Yarışma Düzenleyin

Instagram hesabınız üzerinden yarışmalar düzenleyerek işbirlikleri ile bir etkileşim sağlayabilirsiniz. Marka hesaplar ile anlaşmanız üzere yarışmalar düzenleyebilir ve etkileşim oranınızı arttırabilirsiniz.





PAYLAŞ