Instagram'a Gönderi Arşivleme Özelliği Geldi - Haberler - indir.com

Instagram'a Gönderi Arşivleme Özelliği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-25 12:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Instagram'a her geçen gün deneyimi ve kullanım işlevselliğini arttırmaya destek olarak yeni ufak özellikler ve bölümler eklenmeye devam ediyor. Kullanıcıların Instagram üzerinden paylaştıkları fotoğraf ve video içerikleri her zaman aynı ilgili göremeyebiliyorlar. Bu yüzden şirket, kullanıcılara profillerinden o paylaşımı silmek yerine kaldırma ve bir süre sonra tekrardan yayına sokma özelliğini getirdi. Kısacası arşiv özelliği olarak adlandırılan bu durumda paylaşım arşive alınıyor ve profilden o paylaşım gözükmüyor. Kullanıcı dilediği zaman ise tekrar profiline o paylaşımı taşıyabiliyor. Profilinizden silmeden bir paylaşım üzerinden düzenleme yapmanıza olanak sağlayan bu arşiv özelliği şuan Beta kullanıcılarına verilmiş durumda.

Instagram üzerinden bir paylaşımınızı arşive atmak için ise gönderinin sağ üst veya sağ alt köşesinde bulunan üç nokta ikonuna dokunarak oradan düzenle, sil gibi seçeneklerin arasında 'Arşivle' seçeneğini göreceksiniz. Bu kısıma dokunarak ilgili gönderiyi arşivleyebiliyorsunuz. Gönderi arşivleme özelliği kullanıcılara daha mantıklı bir çözüm olarak sunuluyor. Öyle ki bir gönderiyi tamamen silmek yerine arşive atarak bir alternatif çözüm sağlanıyor. İsteyen kullanıcılar ise arşivlemek yerine tamamen silme seçeneğini de kullanabilirler. Bir süre gizlemek isteyebileceğiniz bir paylaşımı silmeye gerek kalmadan arşiv yöntemi ile halledebileceksiniz.

Arşive atılan fotoğraflara ise kullanıcılar profil sayfalarına girdiklerinde sağ üstte bulunan ok işareti kısmına basarak erişebilecekler. Arşiv bölümünde tıpkı diğer bölümlerdeki gibi paylaşımlarınızı görüntüleyebileceksiniz. Yine arşivdeki bir gönderiyi üç nokta seçenek menüsüne girerek tekrardan profile aktarmanız mümkün olacaktır. Bu hafta dağıtıma başlanan bu yeni özellik henüz parça parça kullanıcılara verilmeye başlandı. Kısa süre içerisinde ise Arşivleme özelliğinin ise tüm Instagram kullanıcılarına verilmesi bekleniyor.





PAYLAŞ