Instagram'a Favoriler Özelliği Geliyor - Haberler - indir.com

Instagram'a Favoriler Özelliği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-25 13:31:23
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yenilikleri ile gündemden düşmeyen Instagram uygulaması için yeni bir özelliğin test edildiği ortaya çıktı. İfade edilene göre kısıtlı arkadaş gruplarına özel paylaşımlar yapılabilmesi adına yeni yöntemler test edilmeye başlandı. Instagram Favoriler adlı bu yeni özellik kullanıcılara kitleleri üzerinden daha detaylı ve fazla kontrol sağlarken, paylaşım sayılarınıda arttırmayı hedefliyor. Instagram favoriler özelliğinin genel tüm kullanıma sunması konusunda bir belirsizlik bulunurken, bu adım ile beraber Instagram?daki genel sosyal dinamikte değişmeler bekleniyor. Instagram?ın bu favoriler öncesinde kullanıcılar bazı kendi yöntemlerini geliştirerek deniyorlardu.

Bunlardan bazıları ?Finstagram? olarak adlandırılan ve birkaç arkadaşın takibine izin verilen hesaplar açıyorlardı. Bazı kitleler ise fotoğraf paylaştıktan birkaç beğeni sonra fotoğrafı silme tercihini yapıyorlardı. Her iki yöntem ile de farklı dezavantajlar bulunurken, sosyal baskılardan ötürü kapalı hesapların takipçi sayıları bile yüz ve üzerlerine ulaşabiliyor. Bu durumunda Instagram kapalı hesap kullanıcılarının servisi az kullanmasından ötürü olduğunu ifade ediyor. Instagram yetkililerinden olan Robby Stein ise Instagramda büyük kitleler yerine küçük topluluklar istendiğini dile getiriyor.

Instagram ise bu yakın arkadaşların eklebildiği yeni sisteminde düzenlenebilir bir Favoriler özelliğini kullanıma sunabilir. Özellik şuan için küçük bir kullanıcı kitlesi ile testleri sürerken, önümüzdeki zamanlarda bu test grubunu genişletmesi bekleniyor. Favoriler özelliğinin üzerinde 1 yılı geçkin bir süredir çalışmalarını sürdüren Instagram, uygulamanın neredeyse bu özellik ile uyumlu değişikliklerini gerçekleştirdiklerini ifade ediyorlar. Yeni özellik ile beraber kullanıcı bir gönderi yada hikaye oluştururken favoriler seçeneği ile paylaşma seçeneği gözükecek. Bu seçenek seçildiğinde ise sadece favoriler listesindeki kullanıcılar tarafından görülebilecek.

Diğer yandan paylaşımın üzerine yeşil renkli bir ikon eklenecek ve simgeye basıldığında favoriler ile paylaşılmış içerikler gözükebilecek. Bu yeni favoriler özelliğinin ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.





PAYLAŞ