Instagram'a canlı yayın özelliği geliyor - Haberler - indir.com

Instagram'a canlı yayın özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-10-28 11:19:53
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Dünya çapında en çok kullanılan fotoğraf paylaşım platformları arasında bulunan Instagram kullanıcılarına daha iyi hizmet sunmak için her geçen gün çalışmalarını daha da renklendirmeye devam ediyor.  Tüm interneti Facebook yapma düşüncesiyle hareket eden Facebook kurucuları bu doğrultuda bazı sosyal paylaşım ağlarını kendi bünyelerine kattılar. Instagram'da o sosyal paylaşım ağları içinde yerini alıyor. Marka Facebook tarafından satın alındıktan sonra çalışmalarını daha da hızlandırarak kullanıcının güncel ihtiyaçlarına hitap eden yenilikler getirmeye çalışıyor. Günümüzde insanların fotoğraf ve video paylaşımı yapabileceği sosyal platformlar daha çok tercih ediliyor. Günlük yaşantının her karesini takipçileri ile paylaşmak isteyen kullanıcıların sık olarak kullandıkları platform olan Instagram rakipleri gibi canlı yayın özelliğini bünyesine getirmeye karar verdi. Pek çok sosyal paylaşım ağı tarafından kullanılan canlı yayın özelliği hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız, yazımızda detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.

Facebook'tan sonra Instagram'da da canlı yayın testleri başlıyor

Dünya çapında en çok kullanılan sosyal paylaşım ağları olan Facebook ve Instagram'da peş peşe yenilikler geliyor. Şimdilerde Instagram'a gelecek olan canlı yayın özelliği çok konuşuluyor. Facebook'u ardından Instagram'a da gelecek olan canlı yayın özelliği için testlere başlandı. Snapchat'ten esinlenerek Instagram'ın kullanıma sunduğu hikâyeler özelliğinden sonra Periscope, Facebook ve Youtube'nin izinden giderek canlı yayın özelliğini hizmete geçirmeye çalışıyor.

Canlı yayın nasıl olacak'

Basına sızan ekran görüntülerinden, uygulama arayüzünde bulunan ' Go Insta!' butonuna basıldıktan sonra canlı yayın yapmaya başlanıldığı görülüyor. Kullanıcıların canlı yayınları ise hikâyeler kısmında 'Live' ikonu ile gösteriliyor. Instagram bu yeni özelliği şimdilik sadece Rusya'da deniyor. Canlı yayın video özelliğini dünya genelinde sunmaya karar verirse bunun için en iyi yerin çıktığı günden beri güncellemelerle geliştirilen hikâyeler özelliğidir. Bu yüzden de Instagram geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada hikâyelerin bundan böyle keşfet sekmesinde de gösterileceğini söylemişti. Instagram'ın sahibi olan Facebook, Meerkat ve Periscope'un geniş kitlelere ulaştırdığı canlı yayın yapabilme özelliğini Ocak ayında kullanıcılarına getirmişti. Meerkat, Periscope'un gölgesinde kalmaya daha fazla dayanamayarak App Store'dan kalkmıştı.

 
 

 





PAYLAŞ