Instagram yeni paylaşımları daha fazla öne çıkaracak - Haberler - indir.com

Instagram yeni paylaşımları daha fazla öne çıkaracak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-23 13:11:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Algoritmasını güncellediğini belirten Instagram, bundan sonra daha yeni paylaşımların kaynak sayfasında ilk sıralarda daha hazla şekilde görüntüleyeceğini belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan şirket, kullanıcıalrın kaynak sayfalarının daha taze içeriklerle dolu olması hedefleniyor. Bu hedefe ulaşmak için ise Instagram daha fazla fotoğraf gösterileceğini belirtiyor. Algoritma tabanlı kaynak sıralaması ile denge gözetecek olan Instagram, bu sayede önemsenen kişi ya da hesapların önemli paylaşımları da kaçırılmayacak.

2016 yılında algoritma tabanlı sıralamaya sahip yeni bir kaynak sayfası içerik sıralamasına geçen Instagram, bu algoritma güncellemesi kullanıcılar arasında fazlası ile tartışıldı. Geçtiğimiz yılın sonlarında Instagram tavsiye edilen içerikleri de kaynak içinde göstermeye başladı. Yeni güncellenen algoritmanın haricinde Instagram kullanıcılara kaynak sayfasını istedikleri zaman yenilemelerini sağlayacak Yeni Paylaşımlar düğmesini de test ediyor. Test süresinde olan bu düğme yenilemenin otomatik olarak yapıldığı ve kullanıcıları herhangi bir uyarı olamadan sayfanın en tepesine atan mevcut sistemin yerini alabilir.

Aslında tüm bu sorunları ortadan kaldıracak yöntem kullanıcıların tüm paylaşımları zaman sıralamasına göre dizme imkanı sunsa Instagram'daki birçok sıkıntının önüne geçilmiş olacak. Fakat her nedense böyle bir çalışmaya şirket gitmiyor. Ancak kullanıcıların şikayetlerine kulak asıp böyle bir güncellemeye giden Instagram'ın denge kurmaya çalışmasını gözler önüne seriyor. Ayrıca kullanıcılarını önemsediğini gösteriyor.





PAYLAŞ