Instagram Sahte Hesapları Sildi! - Haberler - indir.com

Instagram Sahte Hesapları Sildi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Popüler fotoğraf paylaşım platformu Instagram bir süre önce sahte hesapları temizleyeceğini duyurmuştu. Sosyal ağ bu eylemi bugün itibarıyla gerçekleştirdi ve milyonlarca sahte takipçi hesabını bir anda sildi.

Milyonlarca sahte hesabın silinmesinin ardından popüler olan Instagram kullanıcılarının takipçi sayıları da ciddi olarak azaldı. Takipçi sayısının azalmasına öfkelenen popüler isimler arasında Rapçi Tyga, diğer Rap şarkıcısı Mase, Ben Baller ve Nicki Minaj gibi ünlüler yer alıyor.

Instagram'ın sahte takipçileri temizlemesinden sonra Rapçi Tyga'nın takipçi sayısı bir anda 5.5 milyondan 2.2 milyona geriledi. Ayrıca Mase de takipçi sayısının 1.6 milyondan bir anda 100 bin'e düşmesinden sonra hesabını kapattığı görüldü.

Sahte hesapların silinmesinden memnun olmayan kullanıcılar olduğu kadar bu durumdan hoşnut olan Instagram kullanıcıları, takipçi rakamlarında büyük düşüş yaşayanları takipçi satın almakla suçluyor. Instagram'ın temizleme eylemine karşı olanlar ise sosyal ağdan takipçi sayılarını eski seviyelerine geri çekmesini istiyor.

Instagram'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada; hesabı silinen kullanıcıların aktif olmayan sahte hesaplar ya da kuralları ihlal eden hesaplar olduğu bildirildi.

Instagram sahte hesap

Öte yandan web yazılımcısı Zach Allia, Intagram'ın sahte hesapları silmesinin ardından servisin en popüler 100 hesabının bir gecede yaşadığı takipçi kaybını ortaya çıkaran bir grafik hazırladı. Grafiğe göre Justin Bieber'ın bir gecede 3 milyon 538 bin 223 takipçisini kaybettiği, Kim Kardashian'ın ise 1 milyon 300 bin 963 takipçisine veda ettiği dikkatimizi çekiyor.

Ancak grafiğe göre bu durumdan en çok etkilenen hesap ise Instagram'ın kendi resmi hesabı oldu. 45 milyon takipçiye sahip olan resmi Instagram hesabı bir gecede tam 18 milyon 880 bin 211 takipçisini kaybetti.





PAYLAŞ