Instagram Kaydedilenlere Koleksiyon Özelliği Geliyor - Haberler - indir.com

Instagram Kaydedilenlere Koleksiyon Özelliği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-19 12:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Facebook'un çatısı altında bulunan popüler fotoğraf paylaşım platformu olan Instagram'a yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Hatırlarsak özellikle son zamanlar da birçok yeni özellik gelmeye başladı. Sırasıyla hikayeler, kaydetme, canlı yayın yapma ve çeşitli emojiler gibi birçok yeni özellik Instagram'a kazandırılmıştı. Şimdi ise fotoğraf kayıt etme özelliği ile alakalı yeni bir geliştirilme yapıldı. Fotoğraf ve video paylaşımlarının sağ alt bölümünde bulunan yer imi ikonuna basıldığında profiliniz bölümünde 'Kaydedilenler' kısmına bu fotoğraf otomatik olarak gidiyor ve orada kayıtlı kalıyor. Bu kaydedilen içerikler sadece kaydeden kullanıcı tarafından görülüyor ve bu kısım ile alakalı yeni bir tasarım değişikliği yapılıyor.

Bundan böyle artık Instagram, kullanıcıların kaydettikleri fotoğraf ve videoları üzerinden koleksiyon tarzında düzenleme yapılabilecek. Kaydedilenler bölümüne kayıt ettiğiniz fotoğraf yada videoya bastığınızda koleksiyon oluştur alanı karşınıza geliyor. Diğer yandan bir paylaşımı koleksiyona ekleme gibi ekstra seçeneklerde ortaya çıkıyor. Söz konusu bu özellik şuan için bir kısım kitle kullanıcıya verilmeye bşalandı ve yakın zamanda tüm kullanıcılara verilmesi bekleniyor. Normal kaydedilenler bölümünde olduğu gibi yeni gelecek koleksiyonlar kısmıda kullanıcılara özel olacak.

Instagram üzerinde kaydedilen bu içeriklerin koleksiyon oluşturma özelliği ile akıllara direkt olarak Pinterest uygulaması geliyor. Bu koleksiyonların paylaşılabilir durumuda Instagram'a getirilirse, tam olarak bir Pinterest rakibi olacak diyebiliriz. Şirket belirttiğine göre Instagram'da bulunan içerik kaydetme özelliğini kullanıcıların yüzde 46'sı kullanıyor ve koleksiyon özelliği ile bu kullanım oranlarınında artması ve genişlemesi bekleniyor. Şuan için yakın zamanda Instagram Beta kullanıcılarına verilecek olan bu yeni özellik daha sonrasında tüm kullanıcılara verilmeye başlanacak.





PAYLAŞ