Instagram Hikayeler Bölümüne Reklam Verilebilecek - Haberler - indir.com

Instagram Hikayeler Bölümüne Reklam Verilebilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-16 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İnstagram'ın geçtiğimiz aylarda kullanıcılarına sunduğu yeni hikayeler özelliği kendisini geliştirmeye devam ediyor. Instagram'ın yaptığı açıklamaya göre günlük olarak 150 milyon aktif kullanıcı Instagram'ın hikayeler özelliğini kullanıyor. Ekim ayındaki 100 milyonluk rakam barajını yüzde 50'lik bir artış ile geçen Instagram büyük bir başarıya imza atmış durumda. Diğer yandan söylenene göre, her paylaşılan beş hikayeden birine izleyicisi tarafından mesaj atılıyor. Diğer açıklanan verilere göre ise, Instagram kullanıcılarının yüzde 70'lik bir kısmı bir işletmeyi takip etmekte.

Piyasada izlenen en fazla hikayeler üçte birlik oran ileişletmelerden paylaşılan hikayeler oluyor. Paylaşılan hikayelerin yüzde 70'i sesli olarak paylaşılırken, geriye kalan %25'lik dilimi ise Boomerang içeriklerinden oluşuyor. Erişimler ve veriler böyle iken, Instagram hikayeler modunu dahada geliştirerek işletmelerin müşteriler ile bağlantı kurmasını sağlayacak. Hikaye istatistikleri ve hikaye içerisinde olacak olan tam ekran reklamlar yeni gelen özelliklerden olacak.

Hikaye istatistikleri Global olarak yayınlandı ve işletme profiline sahip kullanıcılar paylaştıkları hikayenin erişimi, etkileşimi ve görüntülenmesi gibi detayları görebiliyorlar. Bu istatistikler göz önünde bulundurularak işletme, hedef kitlelerini daha iyi oluşturabilecekler. Gittikçe artan hikayeler kullanımından dolayı Instagram yakın zamanda hikayeler bölümünde tam ekran reklam gösterimine başlayacak. Reklam içerikleri takipçilere uygun olacak ve hedefleme ve erişim gibi seçenekler dilendiği gibi ayarlanabilecek.

Instagram'ın hikayeler reklamını test ettiği firmalar arasında ülkemizde Akbank dahil birçok firma bulunuyor. Yüzde 70 oranında sesli izlenen hikayeler reklam seçimi konusunda kullanıcılara ve işletmelere fikir verecek gibi duruyor. Kullanım yoğunluğu göz önünde bulundurulan Hikayeler, işletmelerin kullanıcılar ile etkileşimini arttırma adına yeni özellikler eklenerek geliştirilmeye devam edecek gibi duruyor. En fazla izlenen hikayelerin üçte birinin şirketlerin oluşturması, hikayeler bölümüne verilecek reklam ile hem etkileşimin artması hemde o firmanın satışlarının artması hedefleniyor.





PAYLAŞ