Instagram Görsel Boyutları - Haberler - indir.com

Instagram Görsel Boyutları

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-07 15:50:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Instagram ilk yayınlandığında filtre seçenekleri ile fotoğraflarınızı düzenleyip çevremize paylaşmamıza fırsat veren bir uygulamaydı. Son yıllarda kullanıcıların talepleriyle boyut değiştiren Instagram'a ilk başlarda yalnızca 13 saniyelik videolar yüklenebiliyorken, artık 1 dakikaya süren videoları yüklemeniz mümkün oldu. Boomerang, SuperZoom ve StopMotion özellikleriyle anlık olarak eğlenceli videolar oluşturmamıza izin veren Instagram, kullanıcıların beğenisini toplamaya devam etti ve son günlerde açıklanan bilgiye göre kullanıcı sayısı 700 milyon tekil kişiye ulaştı.

Facebook bünyesinde yer alan Instagram, dünyada en çok kullanıcısı olan ve sosyal paylaşım ağından ziyade bir ticaret ağına dönüşen platformlardan biridir. Instagram kullanıcılarının bildiği gibi bu geniş yelpazeye ağın esas amacı resim veya video paylaşmak olsa da, şuan ki kullanımı bu amacın çok ötesindeki bir durumdadır.

İşte en büyük fotoğraf ve video ağı Instagram'ın görsel boyut ölçüleri;

Instagram profil fotoğrafı boyutu: Minimum 110px x 110px

Instagram fotoğraf boyutu: En az genişliği 1080 px olan görseller

Instagram profil fotoğrafı thumbnail türünde profilinizin içinde gösterilen görseller 161 px ve kare olacak şekilde boyutlandırılıyor. Ve, görseller 204 px kare veya 409 px kare olarak da öne çıkan olarak yayınlanıyor. Instagram'da yalnızca kare olan görseller kullanılıyor ve ideal olarak 1080 px oranı kabul ediliyor. Fakat yükleyeceğiniz görüntüler 1080px x 1350px dikey fotoğraf veya 1080px x 566px yatay da olabilir.





PAYLAŞ