Instagram Canlı Yayın Yapma Özelliği Bugün Geliyor - Haberler - indir.com

Instagram Canlı Yayın Yapma Özelliği Bugün Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-13 15:25:32
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım
Instagramın bir süredir beklenen live yani canlı yayın özelliği bugünden itibaren aktifleşiyor. Geçtiğimiz haftalarda duyurulan bu özellik bugün gün içerisinde kullanılabilir olacak. Artık Instagram üzerinden fotoğraf ve video paylaşmanın yanı sıra canlı yayında yapabileceksiniz. En çok kullanılan Facebook ve Twitter platformlarının hemen arkasında yer alan Instagram, ilk önce kaybolan fotoğraf ve video özelliği olan Stories özelliğini eklemişti. Şimdi ise yine Stories bölümünden yapılabilecek olan Canlı yayın yapma aktif olacak.

Oldukça popüler olan paylaşım platformu, rakipleri Periscope ve Facebook gibi platformlarında canlı yayın özelliği eklemesi üzerine hemen atağa geçti ve canlı yayın yapma özelliğini kendi bünyesine ekledi. iOS ve Android kullanıcılarına aynı anda gelecek güncelleme ile bu özellik kullanılabilir olacak.

Instagram Canlı Yayın Yapma

Instagram üzerinden canlı  yayın yapmak için öncellikle gün içerisinde gelecek olan güncelleme ile uygulamanızı güncelleyiniz. Daha sonra fotoğraf ve video paylaşılan Stories bölümüne girdiğinizde sağa kaydırırken seçilen fotoğraf ve Boomerang'ın yanına "canlı" ibaresi eklenecektir. Bu sayede Instagram üzerinden canlı yayın yapmanıza olanak sağlanacaktır. Canlı yayınların 1 saat ile sınırlı olduğunu belirtmekte fayda var.

Yukarıdaki fotoğraftada görebileceğiniz üzere, Stories'ı daha önce kullandıysanız sadece parmağınız ile kaydırarak "CANLI" bölümüne getirmeniz yeterli olacaktır. Canlı yayına başladığınızda takipçilerinize canlı yayına başladığınıza dair bildirim gidecek ve canlı yayın sırasında yorum yapılabilip beğenilen yorum sabitlenebilecek. Eğer ki bir takip ettiğiniz kişi yayına başladıysa, üst bölümdeki Storiesler arasında "LİVE" yazılı bir şekilde görülecektir. Bakalım ilerleyen zamanlarda sosyal medya platformlarına gelen "Canlı Yayın" özelliklerinden sonra ne gibi geliştirmeler olacak göreceğiz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ