Instagram 1 milyar İndirilme Sayısını Aştı! - Haberler - indir.com

Instagram 1 milyar İndirilme Sayısını Aştı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-26 09:21:43
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Teknoloji ve internetin gelişmesiyle birlikte insanların kullanım alanları da her geçen gün değişiklik göstermeye başladı. Sosyal paylaşım platformlarında fotoğraf paylaşma konusunda önde gelen sosyal ağlardan birisi olan Instagram daha iyi hizmet sunmak amacıyla çalışmalarını yenilemektedir. Çalışmaları yenilendikçe daha fazla kullanıcı kitlesine ulaşan Instagram'ın kullanıcı sayısıyla beraber indirilme sayısı da her geçen gün artıyor.  

Facebook tarafından satın alınan Instagram

Tüm internetin Facebook olması yönünde çalışmalar yapan Facebook yazılım mühendisleri ve kurucuları tarafından satın alınan sosyal platform dünya üzerinde insanların birbirileriyle iletişim kurmalarını sağlayan ve aynı zamanda fotoğraflarını efektleyerek paylaşabildikleri alandır. Her yaş grubundan insanın video ve fotoğraflarını paylaşabildiği alanda mesajlaşma yapmak da mümkündür. Sevdikleriniz günlük hayatta neler yapıyorlar, nerelere gidiyorlar' Tüm bunları takip edebileceğini platform olan Instagram asıl olarak fotoğraf ve video paylaşımı için kullanılmaya devam etmektedir.

Instagram'da yapılan yeniliklerin getirisi

Facebook tarafından satın alınan Instagram'da yenilikler peş peşe geldi. Önceden de yeniliklerine devam eden platform, Facebook satın alınmasından sonra daha da aktifleşti. Her yaş grubundan kullanıcı kitlesini düşünerek yapılan yeniliklerinde öncelikli olarak kullanıcılara güvenli ve hızlı internet sunulması amaçtır. Bu yüzden firma ilk olarak yorumlar ve istenmeyen kişilere yönelik yenilik yaptı. Bu yenilikleriyle fotoğraf ya da videolarınıza istenmeyen, spam ya da trollerden gelen yorumları engelleyebileceğiniz gibi istenmeyen kişileri de engelleyebiliyorsunuz. Firmanın yaptığı bu yeniliklerle indirilme oranı ve tıklanma oranı da artmış bulunmaktadır.

Instagram'ın indirilme oranı

Facebook'un fotoğraf paylaşma platformu olarak kullanılan Instagram geçtiğimiz günlerde 1 milyar indirilme oranını aştı. Bu da firmanın yürüttüğü politikalarda ne kadar başarılı olduğunu göstermektedir. Instagram 500 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşmış olsa da 1 milyar indirilme sayısına ulaşmış bulunmaktadır. Android veri tabanlı cihazların uygulama mağazası olan Google Play store'da 1 milyar kullanıcı tarafından indirilen uygulama Facebook'un sahip olduğu uygulamalar arasında bu sınırı geçen 4. Uygulama olmayı başardı. Diğer platformların uygulamalarıyla kıyaslandığında ise 19.sıradaki yerini almayı başardı. Instagram'ın bu başarısının ilerleyen günlerde de artarak devam edeceği düşünülmektedir.







PAYLAŞ