indir.com Mobil Uygulama Yarışması 2016 Finalistleri Belli Oldu - Haberler - indir.com

indir.com Mobil Uygulama Yarışması 2016 Finalistleri Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 13 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-05-03 15:00:13
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz indir.com Mobil Uygulama Yarışması'nda finale kalan mobil uygulamalar belli oldu. Halk oylaması sonuçlarına göre finale kalan uygulamalar haberimizde.

Başlangıçta yarışma kurallarına ve katılım şartlarına uyan 264 uygulamanın kabul edildiği yarışmanın oylama sürecinde bazı uygulamalar çeşitli nedenlerden dolayı diskalifiye edildi. Geriye kalan 55 mobil uygulama ise halk oylamasında yer aldı.

Bugün itibariyle en çok oy alan ilk 10 uygulama ile Jüri tarafından finale taşınan 5 uygulama, bundan sonraki süreçte Jüri değerlendirmesine girecek ve ilk 3'e giren uygulamalar belirlenecek.

Yarışmanın kazananları 14 Mayıs 2016 tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde gerçekleşecek olan indir.com Mobil Etkinlik'te açıklanacak. Birbirinden değerli ödülleri kazanma şansını yakalayan ve harf sırasına göre listelenmiş 15 finalist uygulamayı kısa bilgileriyle birlikte aşağıda bulabilirsiniz.

Scode - Kod Dünyası

Scode, tamamen Türk geliştiriciler tarafından hazırlanmış bir kod yazma ve programlama uygulamasıdır. Uygulama içerisinde bulunan kurgulanmış hikayelerle kod yazabilir veya programlama öğrenebilirsiniz.

Hem eğlendirici hem de yazılım yazmayı öğretici olan uygulamadaki senaryolar üzerinden yazılım öğrenebilirsiniz. Oyunlaştırılmış yazılım yazma üzerine kurulu olan uygulama, yazılım mantığını ve algoritmasını öğrenmek yerine programlama dillerinin öğrenilmesini de sağlıyor. 

IVOME

Film izlemeye karar verdiğimizde en zor aşama izleyeceğimiz filmi seçmek. IVOME, tam bu aşamada imdadınıza yetişiyor ve bir çok farklı kategoride tüm filmleri cebinize taşıyor.

Bir çok farklı kategoride yüzlerce filmi cebinize taşıyan uygulama ile Aile, Komedi, Fantastik, Animasyon ve Müzikal gibi bir çok farklı kategoride filmleri görüntüleyebilir, içeriğine göz atabilir ve IMDB puanına bakarak izlemek istediğiniz filme çok daha kısa sürede karar verebilirsiniz.

Kahve Falcım

Android işletim sistemine sahip tablet ve akıllı telefonlarınız üzerinden ücretsiz olarak kahve falı baktırabileceğiniz keyifli bir uygulama.

Uygulama ile ücretsiz kahve falı baktırabileceğiniz gibi dilerseniz farklı bir yorumcu seçerek cüzi bir ücret karşılığında falınızı farklı bir yorumdan okuyabilirsiniz.

Binnaz abla, Morgana, Bilge Şahruk gibi profesyonel falcılar sizleri bekliyor. Keyif kahvenizi yudumladıktan sonra falınızı kapatın. Daha sonra fincanınızın sadece üç adet fotoğrafını çekin ve dilediğiniz yorumcuyu seçerek falınızı gönderin. Fal yorumunuz dakikalar içerisinde elinizde olacak.

Ahtapot

Takip ettiğiniz çok sayıda web sitesi varsa ve bu siteleri ziyaret ederek çok fazla zaman harcıyorsanız Ahtapot uygulaması tam size göre. Uygulamaya takip etmek istediğiniz web sitelerini bildirmeniz yeterli. Ahtapot, sizin için bu web sitelerini anlık olarak takip eder ve kayıtlı web sitelerin en güncel içeriklerini sunar.

Ayrıca takip ettiğiniz web sitelerine ait en güncel ve önemli haberler hakkında size bildirim göndererek uyarır.

Çöz Bakayım Edebiyat Ödüllü

ÖABT (edebiyat) ve LYS (edebiyat) sınavlarına hazırlanan öğrenciler için özel olarak geliştirilmiş, eğlenerek ve öğrenerek boş zamanlarını değerlendirmelerine olanak sağlayan, farklı kullanıcılar ile yarışabileceğiniz oldukça faydalı bir bilgi yarışması uygulamasıdır.

Çevrimiçi olarak kullanabileceğiniz bilgi yarışması uygulaması 'Hazırlık' ve 'Düello' olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır.

Hazırlık kısmında kullanıcı kendi seçeceği kategoride zamana karşı yarışacak ve çözemediği soruların doğru cevabını öğrenerek kendini geliştirecektir. Burada  oynadığı oyunlardan biriktirdiği PUAN ve ALTIN ile deneyimini artırarak 'DÜELLO' ya kendini hazırlayacaktır.

Giresun'u Keşfet

Giresun'u Karadeniz'deki diğer şehirlerden farklı kılan muhteşem güzelliklerini cebinize taşıyan, tek bir dokunuşla Giresun'un tüm doğal güzelliklerini görebilmenizi sağlayan kesfet.giresunblog.com mobil uygulamasıdır.

Tamamen ücretsiz olarak sahip olabileceğiniz uygulama sayesinde Giresun hakkında bilmedikleriniz ve merak ettikleriniz sadece bir dokunuş kadar uzağınızda.

Uygulamadaki navigasyon özelliği sayesinde seyahatleriniz sırasında en merak ettiğiniz yerlere kolaylıkla ulaşabileceksiniz. Paylaş butonunu kullanarak Giresun'un bütün doğal güzelliklerini sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

 

Online Word Hunt

iPhone ve iPad cihazlarınızda ücretsiz olarak oynayabileceğiniz Online Word Hunt, son derece eğlenceli ve oynanışı basit olan bir kelime avı oyunudur.

Online olarak oynayabileceğiniz oyunda amacımız, yatay ve düşey sütunlarda kelimeleri bulmaya çalışmak. Kelime avı oyunlarını ve bulmaca oyunlarını seven kullanıcıların ilgisini çekecek oyunda 20000 kelime ile bambaşka bir heyecan sizi bekliyor. Oyun sayesinde hem eğlenceli vakit geçirip hem de İngilizce kelime bilginizi geliştirebilirsiniz. 

Otsimo Çocuk

Otizm ve öğrenme bozukluğu olan çocukları eğitmek için özel olarak geliştirilmiş, oldukça faydalı bir platformdur. İçerisinde onlarca eğitsel oyun bulunan Otsimo Çocuk uygulamasına tamamen ücretsiz olarak sahip olabilirsiniz.

Temel amacı; otizm ve öğrenme bozukluğu olan çocukların eğitiminde kullanılmak üzere geliştirilmiştir. Otizm ve öğrenme bozukluğu olan çocuklarınız için en doğru oyunları tek bir uygulama içinden açmak ve çocuklarınızı eğitmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Versus

Kararsız kullanıcıların oldukça işine yarayacağını düşündüğüm Versus uygulaması ile farklı iki şey için karşılaştırma ekleyebilir ve diğer kullanıcıların oylamasına sunabilirsiniz. Ayrıca diğer kullanıcıları da takibe alarak karşılaştırmalarını oylayabilir ve karar vermelerini kolaylaştırabilirsiniz.

Oldukça sade ve şık bir arayüz ile karşımıza çıkan uygulama ile müzik, sporcular, filmler, kitaplar, müzik indirme programları, tarih, politika ve daha bir çok alanda karşılaştırma yapabilirsiniz.

Unia: Ve Yanmış Köy

Oldukça sade ve şık grafikler ile gelen oyunda Boo, Lee ve Clug karakterlerine yardım eden ana karakterimizi yöneterek troller tarafından esir alınan arkadaşlarını kurtarmasını sağlayacaksınız.

Oyunda sizi bekleyen bir çok düşman, tehlikeli tuzak ve zorlu bulmacalar bulunuyor. Bu tuzak ve bulmacaları zarar görmeden aşmalı ve hedefinize doğru ilerlemelisiniz.

3 kontrol ana karakterleri, 10 güzel el işi seviyeleri, farklı ortamlar, farklı ve zorlu bulmacalar, mükemmel ses efektleri ve dramatik müzikleri aşmanız gereken bir çok düşman ve tehlikeli tuzaklar oyunda bulunan özelliklerden bazılarıdır.

Jüri tarafından finale taşınan 5 finalist mobil uygulama ise şöyle;

Petle

hayvanseverler için özel olarak geliştirilmiş konum bazlı bir sosyal paylaşım uygulamasıdır. Hayvan dostlarını hedefleyen uygulama sayesinde yakınınızdaki diğer hayvanseverler ile tanışabilirsiniz.

Sahip olduğunuz hayvan dostlarınızın fotoğraflarını da paylaşmanıza imkan tanıyan uygulama ayrıca kayıp, sahipsiz veya yuva arayan tüm hayvanlar için çözüm yolları da sunuyor.

Dwarfs FPS Cüce Savaşları

Unity oyun motoru kullanılarak 3 boyutlu (3D) olarak geliştirilen Dwarfs Cüce Savaşları, oyun severlere FPS (First Person Shooter) oyun türünde müthiş bir deneyim vadediyor.

Oyunun temel amacı kasabayı cüce savaşçılara karşı savunmak. Oyunda kasabayı savunurken kullanılabilmek için birçok silah ve mühimmat bulunuyor. Mühimmatlarınızı doğru şekilde kullanmamanız durumunda oyunda sıkıntı çekebilirsiniz.

Kullanıcı dostu bir oyun geliştirdiklerini belirten Certain Games, Dwarfs Cüce Savaşları'ndaki kontrollerin diğer FPS oyunlarına nazaran daha kolay olduğunu ifade ediyor.

On Lights Off: Ultimate Puzzle

Bulmaca seven kullanıcılar için özel olarak geliştirilmiş olan On Lights Off: Ultimate Puzzle oyunu, boş zamanlarınızın en eğlenceli aktivitesi olacak. Boş zamanlarını kaliteli olarak değerlendirmek isteyen oyun severler bu oyuna bayılacak.

Tam 50 adet birbirinden zorlu oyun ile bitmek bilmeyen eğlencenin sınırlarını zorlayacağınız Ultimate Puzzle oyunu, kolay kontrol edilebilen mükemmel bir menü, kaliteli grafikler, eğlenceli ara yüz, kolay kullanım özelliğine sahip kontrol araçları kullanılarak geliştirilmiştir.

Oyun, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Japonca, Portekizce, Korece, İsveççe, Rusça ve İspanyolca dillerini desteklemektedir.

Çarkıfelek

Televizyon ekranlarından severek takip ettiğimiz Çarkıfelek oyunu Android cihazlarınız ile cebinizde. Tek kişilik oynanan bir oyun olup, temel amacınız, atasözü, kamyon arkası, şarkı sözü, film ve daha birçok kategoriden çıkacak kelimeleri bulmaya çalışmak olacaktır.

Her bildiğiniz kelime ile oyunda ilerleyecek, daha yüksek skorlar elde edecek ve 550 kelimenin tamamını bilmeye çalışacaksınız. Bunun yanı sıra Google Play Servisleri ile arkadaşlarınız arasındaki veya dünya genelinde ki sıralamanızı görme şansına sahipsiniz.

Quwo İngilizce Öğreneceksiniz

İçeriğinde 2800 adet İngilizce kelime bulunan, sizler için özel olarak düzenlenen ezberleme yöntemi ile pratik bir şekilde İngilizce öğrenmenizi sağlayan, İngilizce Öğrenme Uygulamasıdır.

İngilizce öğrenmek isteyen veya İngilizce kelime dağarcığını geliştirmek isteyen Android kullanıcıları için özel olarak geliştirilmiş Quwo İngilizce Öğreneceksiniz! uygulaması, sizlere özel düzenlenen ezberleme yöntemi sunuyor.

Yemek Arkadaşım

Ataberk Özaydın'ın kurgulamış olduğu uygulama ile çevrenizde bulunan kişilerle yemek kampanyalarını paylaşarak, hem daha uygun fiyata yemek yeme şansı, hem de yeni arkadaşlar elde etme şansı bulabilirsiniz.





PAYLAŞ