indir.com Haftanın En Çok Okunan Yazıları 29 Ocak - 4 Şubat 2018 - Haberler - indir.com

indir.com Haftanın En Çok Okunan Yazıları 29 Ocak - 4 Şubat 2018

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-05 14:59:47
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Haftanın bu yorgun ve hızlı gidişatını bırakıp, arkanıza yaslanıp okumanız gereken haberleri bu yazımızda sizin için derledik.

WhatsApp'a Yeni Bahsedenler Özelliği Geldi

WhatsApp geliştiricileri tarafından uygulamanın iOS versiyonu için yeni bir güncelleme paylaşıldı. Bu söz konusu yeni güncellemeye göre iOS kullanıcıları artık grup sohbetlerinde okumadıkları mesajları içerisinden etiketlendikleri içerikleri rahat bir şekilde bulabilecekler. Dünyanın en çok tercih edilen mesajlaşma servisi olan WhatsApp için iOS WhatsApp 2.18.20 sürümü ile beraber bu söz konusu yeni özellik sunuldu. Apple tarafından belirtilene göre güncelleme ile yeniliğin yanı sıra iyileştirme ve hata düzeltmeleri de güncelleme ile beraber kullanıcılara sunuluyor.

LG V30+ Türkiye'de Satışa Sunuldu

LG'nin yaklaşık 5 ay gibi bir süre önce piyasaya sunduğu V serisinin en güçlü üyesi LG V30+ modeli Türkiye'de satışa sunuldu. Özellikle F1.6 diyafram değerine sahip çift arka kamerası ile oldukça iddialı gelen model ince ve hafif tasarımı ile dikkatleri çekiyor. OLED FullVision ekrana sahip olan yeni LG V30+ modeli Cine Video Modu ile kamerasının video tarafında oldukça iddialı geliyor. Çerçevesiz şık bir tasarıma sahip olan V30+ modelinde Corning Gorilla Glass 5 koruması yer alıyor ve cihazın IP68 sertifikası ile su ve toza karşı dayanıklılığı bulunuyor.

WhatsApp'ta her gün tam 60 milyar mesaj atıyoruz!

Her gün popüler bir şekilde kullanılmaya devam edilen mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp hakkında yeni istatistikler yayınlanmaya devam ediyor. Uygulama Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alındıktan sonra bir hayli geliştirilmeye devam edilirken Mar Zuckerberg tarafından 2017 yılının dördüncü çeyrek finansal raporları yayınlandı. Bu kapsamda WhatsApp'ın 1.5 milyar seviyelerinde bir kullanıcı rakamına eriştiğini görüyoruz.

YouTube Go Türkiye'ye Geliyor

YouTube uygulaması üzerinden video indirerek internet bağlı olmadan video izlemeyi olanak sağlayan yeni uygulama YouTube GO, Türkiye dahil 130'dan fazla ülkede kullanıma sunuldu. YouTube Go uygulaması kota dostu yapısı ile video indirme işlemi yaptıktan sonra internetiniz olmasa bile bağlantınız yavaş olduğunda videoları izlemenize olanak sağlayan bir mobil uygulamadır. Tıpkı Facebook'un ve Messenger'ın Lite uygulamaları olarak düşünebilirsiniz. Uygulama sadece 9.4 MB boyuta sahip ve 1 GB RAM'e sahip akıllı telefonlarda ile performanslı bir şekilde çalışabilme özelliğine sahip durumda.

Apple'ın geliri rekor kırdı, iPhone satışları düştü

Dünya devi Apple'dan gelen yeni açıklamaya göre şirket gelirinin bir önceki aynı döneme göre artış sağladığı açıklandı. İfade edilene göre yüzde 12.7 oranında artış sağlanan gelir tam 88.29 milyar dolara erişti. Ayrıca bu rakamın şirketin bir çeyrekte eriştiği en yüksek ciro rakamı olduğu dile getiriliyor. Bu noktada Apple'ın bu çeyrekte bir gelir rekoru kırdığını söyleyebiliriz. Bu rakam 2017'nin ilk çeyreğinde ise 78.35 milyar dolar seviyelerindeydi. Şirketin 2017 dönemindeki net karı ise geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 12.1 artarak 20.06 milyar dolara yükseldi.

Instagram Hikayelerine Yazı Modu Geliyor

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram yeniliklerine devam ediyor. Özellikle hikaye bazlı güncellemeler ile kullanıcılara yeni özellikler sunmaya devam eden şirket şimdi ise hikayeler üzerinden fotoğraf ve video paylaşım zorunluluğu olmadan yazı paylaşım özelliğini devreye soktu. Hikayeler yazı modu olarak nitelendirilen bu yeni özellikler ile beraber ayrıca yeni yazı tipleride kullanıma sunuldu. Kullanıcılar bir arkadaşlarına oynatılabilen bir fotoğraf gönderirken artık farklı yazı tipleri kullanabilecekleri gibi sadece yazı paylaşımı gerçekleştirebilecekler.

YouTube'a Video İndirme Özelliği Geldi

Popüler video izleme platformu olan YouTube için önemli bir özellik devreye girdi. Uzun süredir beklenen video indirme özelliği artık aktif oldu. Bu sayede artık YouTube üzerinden izlediğiniz videoları dilerseniz telefonunuza indirerek çevrimdışı bir şekilde de izleyebileceksiniz. Google tarafından güncellenen YouTube mobil uygulaması kullanıcıların bir hayli işine yarayacak yeni işlevsel özelliği de beraberinde getirmiş oldu. Bu yeni özellik ile beraber artık internetiniz olmasa bile çevrimdışı olarak indirmiş olduğunuz videoları daha sonrada izleyebileceksiniz.

World of Tanks Blitz'e güncellemeyle beraber Çin tankları ekleniyor

World of serisinin tank savaşlarını konu alan oyunu World of Tanks Blitz, serinin yoğun ilgi gören oyunlarından. MMO aksiyon oyunu olan World of Tanks Blitz, World of Tanks'ten esinlenerek geliştirildi ve dünya genelinde beğenilmeyi başardı. Windows 10 ve Mac OS X işletim sistemli bilgisayarlar üzerinde oynanabilen yapım için, yeni bir güncellemenin geleceği oyun tutkunlarına açıklandı. Wargaming'in bir süredir, Çin tank serisi üzerinde çalıştığı ve bu seriyi World of Tanks Blitz oyununa getireceği biliniyordu. Wargaming, Çin tankları üzerinde çalışmayı özellikle yabancı oyuncuların yoğun isteği üzerine başlamıştı. Sonunda beklenen haber verildi ve güncellemeyle beraber oyuna Çin tanklarının eklendiği duyuruldu.

Tüm Havalimanlarının Wi-Fi Şifresini Gösteren Harita

Bir Türk blogger'ı olan olan Anıl Polat tarafından geliştirilen wi-fi haritası sayesinden artık tüm havalimanlarının wi-fi şifrelerini öğrenmek mümkün. Seyehat severlerin oldukça işine yarayan harita internet paketiniz bittiğinde ya da bitmeye yakın olduğunda hayat kurtarıcı olabiliyor. Aynı zamanda mühendis olan Anıl Polat sayesinde özellikle yurt dışına çıkıldığı zaman en büyük dertlerden birisi olan extra ücret, durumu bir bakıma olsun ortadan kalkmış gibi görünüyor.

Beklenen Özellik iOS 11.3 İle Geliyor

Apple'ın iOS 11.3 sürümünün Beta sürümleri geçtiğimiz haftalardan beri yayınlanmaya devam ediyor. Yeni özelliklerin ve yeniliklerin sunulması beklediğimiz iOS 11.3'ün artık final sürümüne az bir zaman kaldı. Apple tarafından yapılan açıklama ile ilkbahar döneminde kullanıcılara bu yeni güncellemenin sunulması bekleniyor. Birçok önemli özelliğin gelmesi beklenilen bu güncelleme ile beraber iPhone X sahiplerine güzel bir yenilik gelecek. Normal şartlarda App Store'dan yapılan alışverişlerde parmak izi onayı gerekiyordu.





PAYLAŞ