iCloud Yeterince Güvenli Olmayabilir! - Haberler - indir.com

iCloud Yeterince Güvenli Olmayabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Geçen Eylül ayında siber saldırıya uğrayan ve sonrasında ise pek çok Hollywood yıldızlarına ait olan fotoğrafların internete saçılmasına neden olan iCloud, Apple'ın uyguladığı güvenlik sistemlerine rağmen hâlâ yeterince güvenli olmayabilir.

ElcomSoft adlı Rus merkezli bir yazılım firması bugün yaptığı açıklamayla; iCloud'un iki aşamalı güvenlik sistemini kırdıklarını duyurdu. iCloud şifrelerinin kırılmasını sağlayan yazılımı ücretli olarak satışa sunan firma, bu yazılımı kullananların tüm belgelere ulaşabileceklerini, WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarındaki konuşmaları ele geçirebileceklerini ve iWork dosyalarını çalabileceklerini belirtiyor.

Elcomsoft

ElcomSoft CEO'su Vladimir Katalov konuyla ilgili olarak; Apple'ın geçen ay güvenliğini arttırmak için yeni bir güncelleme yayınladığını, kendilerinin de geliştirdikleri yazılımı güncellemenin getirdiği güvenlik önlemlerini aşabilecek şekilde iyileştirdiklerini söyledi. Ayrıca Katalov; Apple'ın güvenlik önlemlerine karşı yazılımı sürekli olarak güncellediklerini belirtti.





PAYLAŞ