IBM'den yeni bir yapay zeka adımı! - Haberler - indir.com

IBM'den yeni bir yapay zeka adımı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-23 15:10:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Dünyanın yazılım şirketleri arasında birinci sırada yer alan IBM, yapay zeka teknolojisinin gelişimi için elindeki tüm imkanları seferber etmiş durumda. Zira şirket yapay zeka geliştiriciliği için piyasaya Deep Learning ve yeni arası DlaaS ı sundu. Ayrıca TensorFlow ve Caffe gibi popüler ortamları da kullanarak yüksek maliyet derdinden kurtularak yapay zekayı eğitme çalışmalarına hız kesmeden devam etmek istiyorlar.

IBM yapay zeka geliştiriciliğini kolaylaştırmak ve bu bilimin ilerlemesini hızladırmak üzere başlattığı yeni hizmet ile veri bilimcilerinin sadece ihtiyaç duyduğu araçların kullanılmasını sağlayarak, FPU için en uygun sürede ödeme yaparak yazılımcıların ve geliştiricilerin eğitilmesini sağlıyor. Yapay zeka geliştiriciliği için büyük problemlerden birisi de yüksek hızlı sistemler için yüksek maliyetlerin ortaya çıkması. IBM yapay zeka teknolojisini geliştirmek amacı ile getirdiği bu sistem ile yüksek maliyet sıkıntısı ortadan kalkacak ve geliştiriciler ihtiyacı olan süreler için GPU gücünü satın alarak geliştirme çalışmalarına devam edebilecekler. Konu ile ilgili IBM tarafından yapılan açıklamalara göre: "Kullanıcılar bir dizi desteklenen derin öğrenim hizmetlerinden istediklerini seçebilirler. Bir sinir ağı modelinden, eğitim verisinden ve maliyet tasarrufundan birini seçebilir ve daha sonra hizmet, işin geri kalanıyla ilgilenir. Kullanıcılar etkileşimli, sürekli yinelenen bir eğitim deneyimi almış olurlar. " ifadesinde bulundu.

IBM' nin yazılımcılara sağladığı bu hizmet oldukça önemli . Kısaca örnek vererek anlatmak gerekirse Bir GPU kurulumu ile birkaç milyon resimdeki görsel bir görüntü işleme yazılımı eğitmek 1 hafta kadar sürerken IBM' nin sunmuş olduğu bulut eğitimi çözümü ile bu süre birkaç saate düşmekte. Bu atılan adım ile yapay zeka yazılımları her sektörde faaliyet gösterdiği söyleyebiliriz.





PAYLAŞ