Huawei P10 Lite Özellikleri ve Fiyatı - Haberler - indir.com

Huawei P10 Lite Özellikleri ve Fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-20 16:25:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Amiral gemisi konumundaki akıllı telefon üretimleri ve başarısı ile dikkat çeken Huawei markası, yeni bir Lite isimli modelinin duyurusunu yaptı. Şirket her yıl çıkarttığı amiral gemisinin yanına daha uygun fiyat ve özelliklere sahip bir model daha çıkartıyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda tanıtılan Huawei P10 cihazının daha özellikler bakımından kırpılmış modeli olan P10 Lite cihazını duyurdu. Cihaz P10 tasarım detaylarını taşıyor ve ince bir çerçeveye sahip diyebiliriz. 5.2 inç büyüklüğe sahip Full HD ekranı ile gelen model kompakt bir yapıya sahip ve siyah ve altın gibi renk seçeneklerine sahip.

Cihaz tasarım anlamında amiral gemisi olan P10'a benzesede donanımsal özelliklerde kırpılma var. P10 Lite cihazında şirket, orta segment cihazlar için üretilen Kirin 658 çipsetini kullanmış ve cihazda 4 GB RAM belleğinin olduğunu belirtelim. Ayrıca kolay kullanım sağlayan ve üst seviye güvenlik detayı olan parmak izi tarayıcısı da bu telefonla beraber eşlik ediyor. Cihazın kamera noktasına gelecek olursak, P10 modelinde çift kamera bulunurken P10 Lite modelinde 12 megapiksellik tek bir kameraya yer verilmiş ve bu sensör 1.25 mikrometre genişliğe sahip pikseller barındırıyor.

Ön yüzeye baktığımızda ise 8 megapiksellik bir kamerayı görmek mümkün. Gelişmiş olan bu kamerayla oldukça güzel selfie fotoğraflar çekebilirsiniz. Diğer yandan kamera yazılımları olarak P10 cihazı ile aynı seviyelerde olduğu düşünülenler arasında. Huawei P10 Lite ile beraber Knuckle Sense isimli bir özellikte gün yüzüne çıkıyor. Öyle ki bu özellik parmak boğumu ile ekrana tıklatılarak yada çizim hareketleri ile çeşitli işlevleri atamak mümkün oluyor. Son olarak cihazda EMII 5.1 arayüzü bulunurken Android 7.0 Nougat işletim sisteminin olacağınıda belirtelim.

Cihazın bu sıralarda satışa çıkması beklenirken, yurt dışı fiyatının ise 300 pound gibi bir rakamda olacağı düşünülüyor.





PAYLAŞ