Huawei P10 Kamerası iPhone 7'i Geçti - Haberler - indir.com

Huawei P10 Kamerası iPhone 7'i Geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-20 09:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Son dönemde çıkan amiral gemisi akıllı telefonların kameraları bir hayli gelişmeye ve kaliteleri artmaya başladıç Son olarak piyasa devi Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 7 Plus modelinde çift kamera lensi kullanması bokeh efekti gibi birçok yeteneğide beraberinde getirdi. Öyle ki neredeyse DSLR fotoğraf makinası kalitesinde portre modu ile oldukça başarılı işler çıkarıyordu. Bununla beraber Huawei'de son zamanlarda yeni modellerinde çift kamera kullanmaya başladı. MWC 2017 kapsamında tanıttığı Huawei P10 modelinde de Leica markalı çift kamera kullandı.

Popüler ve kaliteli kamera geliştiricisi olan Leica ve Huawei iş birliği ile ortaya güzel işler çıkmaya başladı. Kamera ve lensler ile alakalı değerlendirme yapan Dxomark sitesi yeni Huawei P10'un kamera notunu verdi. Huawei P10'un kamerasını hatırlayacak olursak, çift kameralı 20 megapiksellik çözünürlüğü bulunan bu kamerada F2.2 diyafram aralığı ve RGB sensörü bulunmakta. İkinci lens tarafında ise 12 megapiksellik monochrome bir sensör bulunuyor. Yapılan testler sonucunda düşük ışıkta dahi en iyi pozlamayı yapabilen cihaz olduğu ortaya çıktı.

Her alanda güzel beyaz dengesi ve flaşlı çekimleri ile dikkatleri çekti. Diğer yandan hızlı otofokus ve kaliteli video tarafıylada iyi olduğu belirtildi. Kamera'nın kötü yanları hakkında ise gökyüzü çekimlerindeki bozulmalar ve video çekerken bazı görüntü bozulmaların olması gösterilmekte. Tüm bunların neticesinde Huawei P10 modeli aldığı 87 puan ile iPhone 7 modelini geride bırakmış durumda. 89 puanlı Google Pixel ve 88 puanlı Galaxy S7 cihazlarının ise arkasında kaldı.

Şuan için incelenen cihazlar arasında iPhone 7 modelini geçen bir diğer cihazın Huawei P10 olduğunu söyleyebiliriz. Fotoğraf çekmeyi seven kullanıcılar bu kaliteli kameraya sahip Huawei P10 modelini tercih edebilirler.

 





PAYLAŞ