Horizon Zero Dawn inceleme - Haberler - indir.com

Horizon Zero Dawn inceleme

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-22 12:05:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : İnceleme

Guerilla Games tarafından geliştirilen Horizon: Zero Down, PS 4 platformları için özel olarak geliştirildi. Guerilla Games, Killzone'un ardından oyun severlerin karşısında Horizon Zero: Down ile geçti. Oyun duyurulmasıyla beraber oyun severlerin oldukça ilgisini çeken bir yapım oldu. Oyunun sahip olduğu dünya oldukça gizemli bir dünya. Oyunda dinazorlara benzeyen canlılar ve günümüz hayvanlarına benzeyen robotlar bulunuyor. Oyunun ana karakteri Aloy ve hikaye de ana karakter üzerinden ilerliyor. Aloy üzerinden, oyunculara olaylar zincirinin gizemini çözmek kalıyor.

Oyuncular oyuna başladığında Aloy'un dışlanmış olduğunu görüyor. İlk olarak diğer kişilerle irtibata geçerek, Aloy'un neden dışlanıyor olduğunun çözülmesi gerekiyor. Bu durumun çözülmesi, oyunun miti içerisinde de önem taşıyor. Daha sonrasında olaylar bu düzende ilerliyor. Oynanış açısından oyuna bakıldığında, aksiyon severlerin memnun kalacağı bir oyun olduğu söyleniyor. Çünkü Horizon: Zero Down, akıcı oynanış dinamikleriyle aksiyon severlere hitap etmeyi başarıyor. Heyecanı da yüksek tutmayı başarıyor. Oyunda esas hikaye dışında oyuncuların yapması beklenen yan görevler de yer alıyor.

Oyunda eleştirilen bir nokta, bazı bölümlerin azla iç içe olması. Bu durumun aynı çevrede uzun süre kalınmasının, oyuncuları sıkabileceği düşünülüyor. Fakat genel anlamda oyunun oynanışı ve grafiklerine dair gelen tepkiler olumlu yönde. Hikaye olarak da içinde barındırdığı gizem, oyuncuların dikkatini çeken noktalardan birisi. Horizon: Zero Down'ın inceleme videosu için de aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz;

https://youtu.be/vO6NsOGTkvQ

 





PAYLAŞ