HomePod'da Hata Bulundu - Haberler - indir.com

HomePod'da Hata Bulundu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-09 16:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Apple'ın yeni akıllı hoparlörü HomePod'un 2017'nin sonlarına doğru piyasaya sürülmesi beklenirken söylentilere göre cihaz, mesajları sesli olarak okumasına neden olan bir hataya sahip. Bu sebeple cihazın müşterileriyle buluşması 2018'in ilk aylarında gerçekleşecek gibi görünüyor.

Şirket tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 2018 başında raflardaki yerini alacak. Cihazın son kullanıcıya ulaşması için biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu belirten şirket, gecikmenin nedeni hakkında detay vermekten kaçındı. Amazon Echo ile Google Home gibi cihazların karşısına çıkartılacak cihaz, gerçekten uzun zamandır bekleniyordu. Son dönemde üretim konusunda bazı sıkıntılar yaşayan Apple, bu sefer üretimden çok cihazın kendisinde güncellemeler yapıyor gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasında bu durumla ilgili çeşitli eleştirilerde bulunuluyor. Genel yargı ise; Her zaman yüksek teknolojisi ile rakipleri karşısında güçlü olan Apple; Amazon ve Google gibi akıllı hoparlör üreticisi rakiplerinin gelişmiş yapay zeka özelliklerine yetişmek için ne kadar aceleci davranırsa, göz ardı ettiği testler yüzünden yeni hataların çıkmasına da bir o kadar zemin hazırlıyor yönünde. Eğer sorun kısa süre içinde çözülebilirse en dikkat çekici özelliğinin, içinde barındırdığı HomeKit desteğiyle kullanıcılarına evlerinde bulundurdukları akıllı cihazları kontrol edebilme imkanı sağlaması olduğunu bildiğimiz HomePod 2018'in ilk çeyreğinde önce Amerika, İngiltere ve Avustralya'da satışa sunulacak. HomePod'un satış fiyatı ise 349 dolar olacak.

 





PAYLAŞ