Dün akşam pek çok yabancı ünlüyü ilgilendiren bir güvenlik sorunu internet dünyasını ayağa kaldırdı. Kimliği henüz belli olmayan bir hacker tarafından iCloud‘a yapılan saldırı sonucunda ünlü yıldızların fotoğraf ve videoları ortalığa saçıldı.

Aralarında Jennifer LawrenceVictoria JusticeEmily BrowningKate BosworthJenny McCarthy ve Kate Upton gibi daha pek çok ünlünün hesabı da hacker tarafından sızdırılmış durumda.

iCloud üzerinden yapıldığı iddia edilen hacklemenin yöntemi ise henüz bilinmiyor. Kimliği de tespit edilemeyen 4chan kullanıcısı, yaptığı açıklamada ele geçirdiği ve ünlülere ait olan ‘uygunsuz’ fotoğrafları satın almak için pek çok sitenin kendisine ulaştığını belirtti. Özellikle dünyaca ünlü magazin sitesi TMZ‘nin hacker’a büyük bir meblağ teklif ettiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Konuyla ilgili olarak Hollywood ünlülerinden açıklama gelmemiş olsa da Jennifer Lawrance‘ın menajerinin görüntüleri doğruladığı ve bu olayı ‘ahlaksızlık‘ diyerek kınadığı belirtildi.

Apple tarafından baktığımızda bir hayli imaj sarsan bu durum konusunda gelecek olan açıklama ise tüm çevreler tarafından merak konusu.

iCloud’da meydana gelen bu olay sonrası çoğu kullanıcı servisteki hesaplarını durdurma kararı aldı. iCloud dışında alternatif olarak kullanabileceğiniz bulut depolama servislerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir