Herkesin kullandığı bu uygulama telefonların pilini yüzde 20 tüketiyor - Haberler - indir.com

Herkesin kullandığı bu uygulama telefonların pilini yüzde 20 tüketiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-24 13:03:17
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son zamanlarda akıllı telefonların kullanım oranının gittikçe artması sonucunda her yaş grubu insan sosyal paylaşım ağlarını kullanmaya özen gösteriyor. Özellikle bu paylaşım ağları içinde Facebook'un özel bir yeri vardır. Ancak android cihazlarda kullanılan Facebook uygulaması cihazın pilinin daha da azalmasına yol açıyor. Android cihazlardan Facebook uygulamasının kaldırılması halinde cihazın pil performansının % 20 daha arttığı ortaya çıktı.

Tech World Zone teknoloji firması tarafından yapılan test

Android cihazlarda Facebook uygulamasının kaldırılması halinde cihazın pil ömrünün %20 artığını ispatlayan Tech World Zone firmasının yaptığı testte Facebook'un sistem kaynaklarını ne kadar cömert kullandığı görülüyor. LG G4 üzerinde tespit edilen durum, android Blog yazarı Ruusell Holly'nin yaptığı testlerde ispatlandı. Uygulamanın kaldırıldıktan sonra Reddit işlemcisinin daha yüksek performans gösterdiği ispatlandı. Reddit tarafından yapılan bu araştırma pek çok akıllı telefonda denendi. 15 uygulama üzerinde yapılan bu testlerde Facebook ve Facebook Messenger uygulamaları cihazdan kaldırıldığı andan itibaren diğer uygulamaların % 15 daha hızlı çalıştığı ispatlandı.

Yeni yapılan testin birinci haftasında ise Nexus 6P modelinde öncelikle Facebook uygulaması test edildi. Ardından 1 hafta boyunca cihazın güç tüketimi gözlemlendi. Facebook pek çok veriye erişip, aynı anda pek çok senkronizasyon işini de gerçekleştirdiği için çok kapsayıcı olarak çalışıyor. Toplanan veriler sayesinde uygulama daha çok sistem kaynağı tüketiyor. İkinci haftada ise Facebook uygulamasının telefondan kaldırılıp, yerine metal adlı sosyal hesaplarını kullanmanıza yarayan uygulamayla Facebook kullanmaya devam edecek şekilde yeni bir test başlıyor. Test, Facebook uygulamasının cihazdan kaldırılması sonucunda, cihazın her gün yaklaşık % 20 oranında daha fazla pil ömrüne sahip olmasını sağlıyor. Facebook uygulamasının güç tüketimiyle ilgili olarak Android kendi batarya verilerinde çok fazla bilgi vermiyor. Facebook pil tüketiminde en üst sıralarda olmasa da, uygulamanın yüklü olduğu zamanlarda telefon ekran kapalı modundayken de arka planda çalışmaya devam ediyor, bu da telefonun pil tüketimine direkt etki ediyor. Markanın bilgileri hızlı çekmemiz için yapmış olduğu bu senkronizasyon, cihazın pil tüketimine neden oluyor.

 
 

 





PAYLAŞ