Her Şeyi Bilen Google Lens, Kendi Telefonunu Bilemedi! - Haberler - indir.com

Her Şeyi Bilen Google Lens, Kendi Telefonunu Bilemedi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-19 13:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google'ın bir süredir üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü yapay zeka projesi Google Lens bulunuyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde iOS platformu için yayınlanan bu uygulama ile fotoğrafta yer alan nesneler tanınabiliniyor ve ilgili arama sonuçları listelenebiliyor. Ancak son olarak ortaya çıkanlara göre uygulama kendi cihaz tanımlamasını iPhone olarak gerçekleştirdi. Şirketin bu görsel tanıma sistemi olan Google Lens'in üst seviye yetenekleri olduğu ve hala geliştirildiği biliniyor. Google Lens geçtiğimiz günlerde iOS kullanıcıları için de yayınlandı ve kullanıma açılmıştı.

Yazılımsal bir hata olduğu düşünülen bu durumda Android kullanıcıları küçük düşürülmüş oldu. Şirketin kendi ürün ve hizmetlerini en iyi bilmesi gerektiği düşünülürken, Android cihazı bir iPhone olarak tanımlaması oldukça gündem oldu. Diğer yandan uygulamaya baktığımızda çektiğiniz fotoğrafların renk ve ışık değerlerinin Google Lens yazılımları tarafından ayrıştırıldığı ve bu değer değişliğinden ötürü yazılımın bu gibi hatalar yapması normal gözüküyor.

Google Pixel 2'de gerçekleşen bu cihaz tanımlama işlemi sonrasında iPhone olarak gözükme hatasının kısa bir süre içerisinden yapılacak güncellemeler ile iyileştirilmesi bekleniyor.





PAYLAŞ